Ο Χρήστος Στυλιανίδης oρίστηκε Ειδικός Aπεσταλμένος της Ε.Ε.

Posted on 05 Μαΐου, 2021, 4:34 μμ
3 secs
Ο Χρήστος Στυλιανίδης oρίστηκε Ειδικός Aπεσταλμένος της Ε.Ε.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης (Φωτογραφία Αρχείου)

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

05.05.2021

Ο μέχρι πρότινος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014-2019) και Ευρωπαίος Συντονιστής για τον Έμπολα Χρήστος Στυλιανίδης διορίστηκε με σημερινή απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων Ειδικός Απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και πεποιθήσεων εκτός Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο Χρήστος Στυλιανίδης «έχει αποδείξει επανειλημμένα την αφοσίωση του στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία» και «η ισχυρή πείρα και οι ικανότητές του τον καθιστούν ειδικά κατάλληλο γι’ αυτό το ρόλο».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, «σε μια περίοδο που οι θρησκευτικές ελευθερίες και πεποιθήσεις και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επιθέσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, ο διορισμός Ειδικού Απεσταλμένου δείχνει τη δέσμευση της Επιτροπής να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση και να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα κάθε θρησκείας και πίστης γίνονται σεβαστά».

Η σημαντική αυτή – άμισθη – θέση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής διαλόγου της Κομισιόν με θρησκευτικές και μη ομολογιακές οργανώσεις (υπό την ευθύνη του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά) και της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της συμφιλίωσης σε περιοχές κρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ως Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης εκπόνησε σημαντικό έργο και συνέβαλε καθοριστικά στο να είναι η Ε.Ε. ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Ανέλαβε πρωτοβουλίες και εφάρμοσε πολιτικές αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών αναγκών στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

efsyn:gr

...