Ο Τραμπ απειλεί με πυροβολισμούς τους διαδηλωτές στη Μινεάπολι

Posted on 29 Μαΐου, 2020, 11:20 πμ
31 secs

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κρατήθηκε. Ο Τραμπ πήρε το όπλο του και σχολιάζοντας τις εικόνες οργής στη Μινεάπολι , αφού αποκάλεσε τους διαδηλωτές τραμπούκους , τους απείλησε γράφοντας στο Twitter «όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν οι πυροβολισμοί».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο στρατός είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να φέρει υπό τον έλεγχό του την κατάσταση.

“Δεν αντέχω να στέκομαι και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη και σπουδαία Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα πρέπει να λάβει δράση και να φέρει την Πόλη υπό έλεγχο, είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..”

“Αυτά τα κακοποιά στοιχεία αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Tim Walz και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει θα έχουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!”

Ο δήμαρχος σχολίασε τα σχόλια του Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου:

“Η αδυναμία αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις δικές σας ενέργειες. Η αδυναμία σε κάνει να δείχνεις με το δάχτυλό σου κάποιον άλλο, σε μια περίοδο κρίσης. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν γνωρίζει τίποτα για τη δύναμη της Μινεάπολης. Είμαστε ισχυροί ως κόλαση. Είναι μια δύσκολη χρονική περίοδος; Ναι. Αλλά καλύτερα να είστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσουμε “, είπε.

Το tweet προκάλεσε την αυτόματη αντίδραση και του ίδιου του μέσου που το χαρακτήρισε εγκωμιασμό πράξεων βίας, προβάλλοντας σχετική προειδοποίηση.

...