Ο Τζαβέντ Ασλάμ δικαιούται άσυλο!

Posted on Αυγ 04, 2020, 1:12 μμ
13 secs

Σήμερα εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί από το Σεπτέμβριο.

Ο Τζαβέντ ζει στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα μιλήσουν με τα θερμότερα λόγια για την ενεργή του συμμετοχή στον αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, μάλιστα με παρέμβαση και σε ευρύτερες κοινωνικές και εργατικές διεκδικήσεις. Διώκεται από το κράτος του Πακιστάν για τη δικαιωματική δράση του.

Το αίτημα του Τζ. Ασλάμ έχει ήδη απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η αιτιολογία, ότι δεν διώκεται στη χώρα του, αγνοώντας πλήρως τις διώξεις που έχει υποστεί από το Πακιστάν, όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του Τζαβέντ στέκονται πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες μεταναστών και προσφύγων, οργανισμοί προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρόσφατα ξεκίνησε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, στην οποία ήδη συγκαταλέγεται ένας σημαντικός πρώτος αριθμός. Η συλλογή συνεχίζεται πλέον και στο διαδίκτυο (δείτε παρακάτω το κάλεσμα).

Ο σύνδεσμος για να υπογράψετε εδώ.

Πάνος Σκουρλέτης: Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε μήνυμά του:

Σήμερα στην Επιτροπή Ασύλου δεν κρίνεται μόνο εάν ο, επί 24 χρόνια στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ θα παραμείνει στη χώρα. Κρίνονται η συλλογική διαδρομή του, οι αγώνες, οι ιδέες του. Κρίνεται το δικαίωμά του για ελευθερία και δικαιοσύνη. Κρίνονται και οι αξίες της ελληνικής Πολιτείας.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τον Τζαβέντ Ασλάμ:

—Διαβάστε τη συνέντευξή του στην ΕΠΟΧΗ: Τζαβέντ Ασλάμ: Θέλω να είμαι ζωντανός, δημιουργικός, ελεύθερος

...