Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ αναφέρει:

Η αήθης επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, αποτελεί μία βίαιη καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης. Η αυτονόητη καταδίκη τους είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ανακοίνωση της  ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση αναφέρει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις αθλιότητες που διέπραξε ομάδα αυτόκλητων «τιμωρών», σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του 60.

Η νεολαία δυναμώνει τους αγώνες της απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει τα μορφωτικά και εργασιακά της δικαιώματα.

Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισήμανε:

Η πράξη της διαπόμπευσης του πρύτανη του Ο.Π.Α. είναι αποκρουστική. Όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι καταδικασμένοι στην συνείδηση του κόσμου και καμία σχέση δεν έχουν με οποιοδήποτε χειραφετητικό πρόταγμα. Είναι απογοητευτικό να νομίζουν ότι έτσι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ή μάλλον τον αλλάζουν με τις πράξεις τους αλλά προς το χειρότερο.

Ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφέρει:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολίασε:

Η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Οι πρακτικές διαπόμπευσης είναι εχθρικές προς κάθε έννοια δημοκρατικής διεκδίκησης. Η αήθης επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, αποτελεί μια αποκρουστική ενέργεια. Η αυτονόητη καταδίκη αυτών των πρακτικών είναι όρος για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνος Λάμπρου: Όταν μιμείσαι τον αντίπαλο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΒΥ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Χωρίς εικόνα…