Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, κλήθηκε να σχολιάσει τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και την αστυνομική βία και το αν αυτή σχετίζεται με τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δηλαδή, ο κ. Πλεύρης που τυγχάνει και συνήγορος των αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, βρήκε μια εξαιρετική ευκαιρία να υπερασπιστεί μέσω της τηλεόρασης τους πελάτες του…

Υπενθυμίζεται ότι με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι δύο καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, για τη βίαιη επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς και οι τέσσερις αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του επεισοδίου.

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να παραπεμφθούν οι έξι σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, απέρριψε τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.