Ο Πορτοσάλτε κατηγορεί τον Άδ. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση ως… κομμουνιστές!

Posted on 08 Ιουνίου, 2020, 10:51 πμ
4 secs

Πόλεμος για το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε σε beach bar στη Μύκονο όπου οι ελεγκτές διαπίστωσαν συνωστισμό και μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΪ. είπε ότι η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε “αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας”.

Για το άνοιγμα των καταστημάτων είπε πως υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές. “Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι ‘’α, μπράβο δεν πειράζει’’”, απάντησε στις επικρίσεις ότι το δίμηνο κλείσιμο αποτελεί εξοντωτική ποινή.

“Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε λόγο για «κυβέρνηση κομμουνιστών, τύπου Κίνας, που έκλεισε ένα μαγαζί 2 μήνες». Όπως εξήγησε ο ίδιος, «κάποια στιγμή μπούκαρε κόσμος και ξέφυγε και το θεωρώ λογικό… Αυτά τα μαγαζιά ή τα ανοίγεις ή δεν τα ανοίγεις, κανόνες και μασκούλα σε αυτά τα μαγαζιά δεν γίνονται, είναι μπιτσόμπαρο…».

Ο Άρης Πορτοσάλτε κατέληξε, λέγοντας πως «συμπεριφερόμαστε συμπλεγματικά ως προς τη Μύκονο, έπρεπε να έχουμε 10 Μυκόνους».

...