Ο Μπολσονάρο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Posted on 07 Ιουλίου, 2020, 7:24 μμ
0 secs

Θετικός στον κορονοϊό βγήκε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος φορώντας μάσκα, μέσω τηλεόρασης, σε λίγους δημοσιογράφους.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε παρουσιάσει πυρετό την προηγούμενη ημέρα του τεστ ενώ διαβεβαίωσε πως νιώθει καλά, αφότου ξεκίνησε θεραπεία.

Ο ίδιος εξήγησε πως άρχισε να νιώθει αδιαθεσία την Κυριακή και επιβεβαίωσε πως λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη.

Απο την αρχή της πανδημίας ο 65χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας επέμενε να υποβαθμίζει τον κορονοϊό παρά το γεγονός οτι η Βραζιλία βρέθηκε στη δεύτερη θέση σε αριθμό κροσυμάτων μετά τις ΗΠΑ,με περισσότερους από 65.000 θανάτους και 1,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Μποσλονάρο δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει το παρών σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις, συχνά χωρίς μάσκα. Μάλιστα καλούσε τους πολίτες της χώρας του να συνεχίσουν την εργασία τους βάζοντας την οικονομία της χώρας, πάνω απο τις ζωές τους.

Η διάγνωση του Μπολσονάρο έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά από γεύμα στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, Τοντ Τσάπμαν, στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια.

...