Ο Μπολσονάρου προστατεύει την οικογένειά του για να μη βρει τον μπελά της από την αστυνομία

Posted on 23 Μαΐου, 2020, 7:37 πμ
0 secs

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε στους υπουργούς του ότι δεν ήταν πρόθυμος να δει την οικογένεια ή τους φίλους του να «βρουν τον μπελά τους» λόγω της αδυναμίας του να αλλάξει τους αξιωματούχους του επιβολής του νόμου, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε χθες Παρασκευή στην δημοσιότητα από ένα δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σε μια ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης στις 22 Απριλίου, ο Μπολσονάρου ακούγεται να λέει ότι είναι δικαίωμά του να αλλάξει αξιωματούχους επιβολής του νόμου, τους προϊσταμένους τους ακόμη και έναν υπουργό.

«Προσπάθησα να αλλάξω επισήμως τους ανθρώπους ασφαλείας μας στο Ρίο ντε Ζανέιρο και δεν μπόρεσα. Αυτό τελείωσε. Δεν θα περιμένω να βρουν τον μπελά τους η οικογένειά μου και οι φίλοι μου», δήλωσε ο Μπολσονάρο. «Τέλος συζήτησης. Δεν αστειευόμαστε».

Το βίντεο αποτελεί βασικό μέρος μιας ποινικής έρευνας εναντίον του ακροδεξιού προέδρου για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σέρζιο Μόρο, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα καταγγέλλοντας ότι ο Μπολσονάρου είχε προσπαθήσει να αλλάξει ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πριν γίνει πρόεδρος, ο Μπολσονάρου ήταν βουλευτής της Πολιτείας του Ρίο για σχεδόν 30 χρόνια. Ο γιος του, ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, ξεκίνησε επίσης εκεί την πολιτική του καριέρα, και βρίσκεται υπό έρευνα για φερόμενη διαφθορά.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Σέλσο ντε Μέλο διέταξε τη δημοσιοποίηση μέρους του βίντεο την Παρασκευή το απόγευμα, εξαιρουμένων τμημάτων που σχετίζονται με χώρες με τις οποίες η Βραζιλία έχει διπλωματικούς δεσμούς, ανέφερε το δικαστήριο σε ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

...