Σε ωμή και εκδικητική στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου προχώρησε χθες ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Twitter, όπου εμμέσως πλην σαφώς ζητά την απόλυσή της από τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Αιτία το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου και οι αναρτήσεις της στο Facebook για τη ρατσιστική συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, όπου συμμετείχε ο πρώην δημοσιογράφος και βουλευτής πλέον της ΝΔ, πλάι με τον υπόδικο Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Εκεί όπου υπό την προστασία των ΜΑΤ, ο Μπογδάνος, ο Κασιδιάρης και λίγοι «αγανακτισμένοι κάτοικοι», επιχείρησαν να αναβιώσουν τις εκδηλώσεις μίσους που είχαμε δει και παλιότερα σε συνοικίες όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και που είχαν οδηγήσει σε αντιμεταναστευτικά πογκρόμ. Εκεί όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στις εκαντοντάδες ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αντιταχθούν στο μίσος και στον ρατσισμό.

Η Ελευθερία Κουμάντου έχει κάνει ανεκτίμητη δουλειά με ρεπορτάζ και έρευνες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, και είναι ιδρυτικό μέλος του Golden Dawn Watch, του παρατηρητηρίου της δίκης της Χρυσής Αυγής, που έχει ως στόχο την πλήρη δημοσιοποίησή της και την αποκάλυψη του εύρους της δράσης της οργάνωσης.

Είναι αυτή η δουλειά της που την έχει φέρει στο στόχαστρο, όχι μόνο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αλλά και τον ιδεολογικών και ουσιαστικών συμμάχων τους, όπως ο Νεοδημοκράτης βουλευτής Μπογδάνος.

Οι απειλές και η στοχοποίηση της Ελευθερίας Κουμάντου από τον Μπογδάνο στρέφονται κατά κύριο λόγο ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και στην υποχρέωση των δημοσιογράφων να καλύπτουν και να αποκαλύπτουν το μίσος και τον ρατσισμό στην κοινωνία μας.

Με την ανάρτησή του, ο Μπογδάνος απευθύνεται αφενός στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και αφέτερου στον ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, με την κάλυψη του οποίου πραγματοποιήθηκε η ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην πλατεία Βικτωρίας, απειλώντας τη δημοσιογράφο με αντίποινα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

, Ο Μπογδάνος στοχοποιεί τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου, INDEPENDENTNEWS

Πηγή: info-war.gr