Με θεαματική κυβίστηση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ζήτησε συγνώμη από τις εννέα γυναίκες που συνελήφθησαν επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Realfm 97,8.

Οι εννέα διαμαρτυρόμενες που συνελήφθησαν παρά το γεγονός ότι τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα αλλά και τις αποστάσεις ήταν μία υπερβολή παραδέχθηκε, ο υπουργός «δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός βέβαια για τον ξυλοδαρμό των μελών του ΠΑΜΕ, και τα έκτροπα της αστυνομίας την ημέρα του Πολυτεχνείου, κράτησε διαφορετική στάση. «Το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπιση εντός των ορίων προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση»ανέφερε.

«Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν» σχολίασε ο υπουργός Προστασίας εμμένοντας στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης.

Τέλος ο υπουργός προειδοποίησε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις ούτε στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο. Εκεί πάνε μικρά παιδιά. Αν πάνε τόσες χιλιάδες μικρά παιδιά και νεαροί, καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν την επόμενη μέρα αυτά τα παιδιά πάνε στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, είναι εφιάλτης»,κατέληξε.

Πηγή: ΑΥΓΗ