ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ by ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΙΝΑ: Ο Μητσοτάκης σέβεται τις παραδόσεις της Δεξιάς του ’50

Posted on Ιούνιος 30, 2020, 9:53 πμ
2 secs

Η οικογένεια Μητσοτάκη για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι σέβεται τις παραδόσεις. Με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων βοηθάει τους πολίτες να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο. Να ταξιδέψουν στις μακρινές δεκαετίες του ’50 και του ’60, να βιώσουν συνθήκες της Επταετίας. Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί.

Μπορεί οι Συριζομαδούροι να χαρακτηρίζουν χουντικής έμπνευσης τερατούργημα το νομοσχέδιο, αλλά αυτοί ούτε τις παραδόσεις τιμούν ούτε μπορούν να εκτιμήσουν τον πλούτο της γνώσης που αυτό θα προσφέρει, ώστε να εμπεδώσει η κοινωνία τι σημαίνει να σε κυβερνούν δεξιά τζάκια, ακροδεξιοί επίγονοι του Αβέρωφ και νοσταλγοί του Παττακού. Συγκλονιστικό μείγμα!

Η κυβέρνηση έφερε στη βουλή τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο όνομα της αντιμετώπισης της ταλαιπωρίας στο κέντρο της Αθήνας. Υπό τον τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» διατείνεται ότι θέλει να διασφαλίσει την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι δημοσίως χωρίς σοβαρό κίνδυνο. Τη διασφάλιση του δικαιώματος και όχι την απαγόρευση μας λέει ότι προβλέπει, αλλά για να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια, βάζει και λίγο… γύψο.

Επικαλείται, επίσης, την ταλαιπωρία από τις κινητοποιήσεις μικρών και ολιγάριθμων ομάδων. Η ταλαιπωρία λόγω του Μεγάλου Περιπάτου είναι άλλο, είναι έργο θεάρεστο καθότι ο δήμαρχος είναι μέλος της οικογενείας Μητσοτάκη. Επομένως στο εξής μόνο οι ντενεκοζαρντινιέρες θα μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, ενώ για τους ανθρώπους η διαδήλωση μπορεί να θεωρείται ιδιώνυμο αδίκημα!

Σημασία έχει να μπορεί να λειτουργεί απερίσπαστη η αγορά. Να συρρέουν πελάτες στα εμπορικά καταστήματα. Το ότι ο κόσμος δεν έχει να ξοδέψει ούτε για τα απολύτως απαραίτητα μπορεί να θεωρηθεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια…

Ακούγονται και αυτοί που διατυπώνουν… ακραίες απόψεις, ότι -τάχα- ο τρόπος για να μειωθεί η ταλαιπωρία είναι η αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι και για αυτό έχει προβλέψει η καλύτερη κυβέρνηση από την εποχή των δεινοσαύρων; Τα ποσοστά ανεργίας διαρκώς αυξάνονται, επομένως μειώνεται και το επιβατικό κοινό που πάει στη δουλειά του. Τι τα θέλουμε λοιπόν τα πολλά μέσα μεταφοράς;

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο, εκτός όλων των άλλων, αποδεικνύεται και εξόχως προνοητική. Ξέρει ότι η οικονομία βουλιάζει και η εργατική τάξη καταδικάζεται σε φτώχεια. Αυτό έλειπε να αφήσει εργάτες να βγουν στους δρόμους να διεκδικούν δουλειά, εργασιακά δικαιώματα, δημόσια υγεία και παιδεία. Αυτά τα πράγματα είναι κομμουνιστικά. Αν θέλουν τα συνδικάτα να διαμαρτυρηθούν να υιοθετούν μια ντενεκοζαρντινιέρα ή μια γιναντιαία ντενεκοκονσέρβα του Συντάγματος, να την ποτίζουν και την ορίζουν να τους αντιπροσωπεύει στον δρόμο ως διαδηλώτρια. Δικαιώματα και μάλιστα αυξημένα θα έχει στο εξής μόνο η αστυνομία. Το πολύ πολύ να κατατεθεί στο νομοσχέδιο και μια τροπολογία – σφήνα και να δοθεί «επίδομα καναπέ» για να καμφθούν οι αντιδράσεις.

Ήδη κάνω όνειρα με τα λεφτά του επιδόματος να αγοράσω πολύ ποπ κορν και να παρακολουθώ από την τηλεόραση την αστυνομία που θα διανοηθεί να διαλύσει πορεία του ΠΑΜΕ. Τι ωραίες στιγμές μάς περιμένουν…

...