«Το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη μαρτυρά την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Η ανακοίνωση του λοκ-ντάουν μέσα στο λοκ-ντάουν αποτελεί επισφράγιση αυτής της αποτυχίας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, «έχει επιδείξει ακραία αλαζονεία όλο το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία τόσο μεγάλη κρίση» και σημείωσε ότι «η απώλεια του ελέγχου της πανδημίας δεν συνοδεύεται από καμία συναίσθηση ευθύνης. Ο κ. Μητσοτάκη πολλές φορές λέει “εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη”, όμως η ανάληψη της ευθύνης δεν φαίνεται στα λόγια αλλά στις ενέργειες. Πριν από μερικές μέρες γλεντούσε με ομάδα στελεχών της ΝΔ, χωρίς καμία τήρηση μέτρων ασφαλείας για τη δημόσια υγεία στην Ικαρία, την ίδια στιγμή που αν οποιοσδήποτε από εμάς έκανε ένα παρόμοιο τραπέζι θα βρισκόταν να πληρώνει χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Η στάση του πρωθυπουργού δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τον εαυτό του περισσότερο ως μονάρχη και όχι ως πολίτη ισότιμου μεταξύ των άλλων, εντός μίας χώρας που δοκιμάζεται τόσο σκληρά».

Αναφερόμενη στην οικονομία υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική με το 2020, την οποία δεν αλλάζει παρά τα αποδεδειγμένα τραγικά αποτελέσματα. Η συνταγή αυτή έφερε την ελληνική οικονομία στη χειρότερη θέση, με τη βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη πέρυσι και με τους εργαζόμενους στις πρώτες θέσεις στη μείωση εισοδήματος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μία γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει το μήνυμα αλλαγής πολιτικής, επιμένει στη συνταγή που βαθαίνει το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, τη μείωση εισοδήματος και τη σώρευση χρέους. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ανάκαμψη αν δεν γίνει κούρεμα του ιδιωτικού χρέους».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει παράθυρο ευκαιρίας για εκλογές» και σημείωσε ότι «η πολιτική της ΝΔ δημιουργεί τον κίνδυνο μίας νέας κρίσης χρέους για τη χώρα».