Ο Ινδο-αμερικάνος που έκανε το σπίτι του στην Ουάσινγκτον καταφύγιο για διαδηλωτές (βίντεο)

Posted on 03 Ιουνίου, 2020, 12:42 μμ
8 secs

Ο Rahul Dubey, πρώτης γενιάς Ινδο-αμερικάνος, έκανε το σπίτι του στην Ουάσινγκτον καταφύγιο για περισσότερους από 70 διαδηλωτές τους οποίους η αστυνομία είχε βίαια απωθήσει και περικυκλώσει με σκοπό να ασκήσει βία πάνω τους και μετέπειτα να τους συλλάβει χωρίς οι διαδηλωτές να έχουν τρόπο διαφυγής.
Ο Rahul και οι γείτονές του, βλέποντας αυτές τις σκηνές βίας, άνοιξαν τα σπίτια τους για τους διαδηλωτές και τους πρόσφεραν ασφάλεια, ενώ η αστυνομία, αντί να αποχωρήσει, συνέχισε να ρίχνει χημικά και ταυτόχρονα προσπαθούσε να μπει στα σπίτια τους.
Για ώρες οι κάτοικοι της περιοχής απωθούσαν επιτυχημένα τις δυνάμεις της αστυνομίας κατορθώνοντας έτσι να προστατεύσουν τους ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο στόχαστρό της.
Παράλληλα τους παρείχαν φαγητό, πρώτες βοήθειες και νομικές συμβουλές εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή διαφυγή των διαδηλωτών τις πρωινές ώρες.

Όταν όλα είχαν τελειώσει, ο Rahul, αναφερόμενος στους διαδηλωτές, δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Ελπίζω ο 13χρονος γιος μου όταν μεγαλώσει να γίνει σαν αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους. Η χώρα μας τους χρειάζεται”.

Πληροφορίες και φωτογραφία από το Redfish

...