Ο Θάνος Πλεύρης που διαδήλωνε με τους ναζί της Χρυσής Αυγής και υπερασπιζόταν τους… ακτιβισμούς τους (βίντεο)

Posted on 11 Οκτωβρίου, 2020, 9:19 πμ
5 secs

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, διατείνεται ότι ποτέ δεν υπήρξε μέλος της εγκληματικής συμμορίας. Μόνο που το οπτικοακουστικό υλικό της εποχής τον διαψεύδει. Σε φωτογραφία που δημοσιεύει η «Αυγή», ο νεαρός, τότε, Πλεύρης φαίνεται ολοκάθαρα να συμμετέχει σε διαδήλωση χρυσαυγιτών το 1996, κατά τη διάρκεια της οποίας οι νεοναζί έκαναν στάση τόσο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, έκαψαν την αμερικανική και την τουρκική σημαία, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε εσάς ανήκει η προδοσία» και «Ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τους κρεμά».

Μάλιστα, σε δημοσίευμα εφημερίδας της εποχής με τίτλο «Αυτοί ζητάνε πόλεμο», το ρεπορτάζ αναφέρει πως «ήταν πασιφανές ότι οι νεαροί αυτοί, που διατυμπάνισαν χθες τη σφοδρή επιθυμία για πόλεμο με τη Τουρκία, ήταν οι ίδιοι με αυτούς που κατά καιρούς πρωταγωνιστούν σε διάφορες ‘πατριωτικές’ εκδηλώσεις, είτε δέρνοντας αναρχικούς, είτε κυνηγώντας μετανάστες, είτε απολαμβάνοντας τις αστυνομικές αγκάλες υπό τον ρόλο των αγανακτισμένων πολιτών». Βλέπετε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν…

Ο Θάνος Πλεύρης υπέρ του χρυσαυγίτικου… ακτιβισμού!

Ο ΘάνοςΠλεύρης, ως υποψήφιος του ΛΑΟΣ, λίγο πριν από τις εκλογές του 2012, σε διαδικτυακή συνέντευξή του, μιλάει για την ανάγκη ο εθνικός χώρος να μην είναι τάση της ΝΔ (!). Απαντώντας μάλιστα σε χρυσαυγίτη που του λέει γιατί δεν είναι στη Χ.Α., βρίσκει χρήσιμο το ρατσιστικό χρυσαυγίτικο… ακτιβισμό στους δρόμους (βλέπε επιθέσεις και δολοφονίες) και εκφράζει φόβους ότι με τους ακτιβισμούς θα χαθεί η ιδεολογική μάχη του χρυσαυγιτισμού και του ρατσισμού. Κλείνει το παραλήρημά του με αναφορά στο… συμμοριτοπόλεμο!

 

...