«Οι φασίστες δεν χωράνε στην πλατεία Βικτωρίας»

Posted on 15 Ιουλίου, 2020, 7:03 μμ
13 secs

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η μαζική αντιρατσιστική συγκέντρωση απέναντι στην ξενοφοβική φιέστα που είχαν εξαγγείλει ακροδεξιοί για τις 6.30  με την υπογραφή «επιτροπών κατοίκων».

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες συμμετείχαν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΟΡΜΑ, αναρχικές πρωτοβουλίες, ΝΑΡ και η ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως αναφέρει η Αυγή, μια ομάδα ακροδεξιών, μικρή πιθανότατα, εμφανίστηκε επί της 3ης Σεπτεμβρίου προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων. Κλούβες των ΜΑΤ είχαν κυκλώσει την πλατεία, αποκόπτοντας το μπλοκ των φασιστών.

Περί τις 8 μ.μ. τα ΜΑΤ έδιωξαν τους συγκεντρωμένους από την πλατεία, ενώ ακολούθησε ένταση στην Πατησίων (όπου έφτασε πορεία αντιφασιστών από την πλ. Βικτωρίας μέσω Χέυδεν) μπροστά στην ΑΣΟΕΕ.

Εικόνα

 

Εικόνα

Επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ

Ενώ το υπόλοιπο της αντιρατσιστικής πορείας αποχωρούσε συντεταγμένα, σημειώθηκε βίαιη σύλληψη μετά από επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε διαδηλωτές, όπως καταγράφεται σε βίντεο. Όπως σημειώνει η Ελευθερία Κουμάντου, «το υπόλοιπο της αντιφασιστικής πορείας αποχωρούσε συντεταγμένα προς την ΑΣΟΕΕ με περιφρούρηση.  Ξαφνικά αποχώρησαν τα ΜΑΤ και εφόρμησαν μηχανες  της ΔΡΑΣΗΣ αναίτια. Δακρυγόνα, τουλαχιστον δυο προσαγωγές. Και ξύλο. Πολύ».

 

...