Ο εμβολισμός των δικύκλων της ομάδας ΔΙΑΣ στο Πέραμα, εκτιμήθηκε ως ικανός λόγος από τη πλευρά των εμπλεκόμενων αστυνομικών για να ρίξουν περί τις 35 σφαίρες σε μια κατοικημένη περιοχή και να σκοτώσουν έναν άοπλο κλέφτη αυτοκινήτου, τραυματίζοντας και έναν ακόμη από τους επιβάτες του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι λεπτομέρειες θα διερευνηθούν, ωστόσο η πρώτη εντύπωση φαίνεται ιδιαίτερα ισχυρή. Οι αστυνομικοί, παρά την εκπαίδευσή τους ή ίσως λόγω της έλλειψής της, άσκησαν υπέρμετρη, δολοφονική βία, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν πολλά ακόμα ζητήματα προς διερεύνηση, όπως ότι δεν εκτελέστηκε διαταγή παύσης της καταδίωξης.

Ακόμη πιο ανησυχητική, όμως, είναι η λυτρωτική διάθεση που εκφράστηκε στα social media από μια μερίδα χρηστών για τη δράση των αστυνομικών. Η οποία αντιμετωπίστηκε κυρίως ως ένα ζήτημα «τιμής», με πλήρη αδιαφορία για την αξία της ανθρώπινης ζωής και με αναφορές σε αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στο παρελθόν κάνοντας το καθήκον τους, λες κι αυτό που συνέβη συνιστά κάποια «δίκαιη» ανταπόδοση.


 

, Οι σφαίρες της ντροπής … Κύριο θέμα INDE (25/10/2021), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/