Οι «Παραμυθάδες» αναζήτησαν την ειρήνη με παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας Καβάλας

Posted on Σεπ 21, 2020, 10:54 πμ
0 secs

Το κάστρο στην παλιά πόλη της Καβάλας με την εντυπωσιακή θεά, ένα μεγάλο ζωγραφιστό ζάρι, η πάντα αστείρευτη διάθεση των «παραμυθάδων» και πάνω απ’ όλα η μεγάλη φαντασία των παιδιών, ήταν τα βασικά συστατικά της εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα δραστήρια μέλη της ομάδας μελέτης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού «Οι παραμυθάδες».

Οι «Παραμυθάδες» αναζήτησαν την ειρήνη με παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας Καβάλας

Πρωταγωνιστές αυτής της διαφορετικής εκδήλωσης ήταν δεκατέσσερα παιδιά που διαμένουν μαζί με τις οικογένειές τους στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, στο Περιγιάλι Καβάλας.

Τα μικρά προσφυγόπουλα, με την καθοδήγηση των παραμυθάδων, κατάφεραν να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι μέσα από έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο, που τους κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ήταν κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι που κατέληξε σε παραμύθι, ήταν μια βόλτα στην παλιά πόλη της Καβάλας με φίλους, με πολύ καλή διάθεση και βέβαια με όρεξη για παιχνίδι, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τους «παραμυθάδες», μετά από καιρό και πάλι, τα παιδικά χαμόγελα αποτέλεσαν την καλύτερη επιβράβευση και τη διαπίστωση ότι η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Οι «παραμυθάδες» ευχαριστούν τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την ευκαιρία που τους έδωσε να επικοινωνήσουν με τα παιδιά, τους γονείς που τους εμπιστεύτηκαν τα παιδιά και τον δήμο Καβάλας για την υποστήριξη στη δράση αυτή, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των παιδιών από και προς το κάστρο, καθώς και την είσοδό τους σε αυτό.

...