Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ λένε όχι στην είσοδο ιδιωτών στο νερό

Posted on 24 Ιουνίου, 2020, 1:32 μμ
0 secs

Παρά τις έντονες αντιδράσεις μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών, ενός δημοσίου αγαθού, ξεκινώντας από το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αθήνας με την προετοιμασία προκήρυξης Διεθνούς Διαγωνισμού για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην εν λόγω ιδιωτικοποίηση.

Οι εργαζόμενοι απαντούν με 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 25 Ιουνίου και συγκέντρωση στις 12:00 στο προαύλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (στάση μετρό Εθνική Άμυνα).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΕΥΔΑΠ:

Η εκτελεστική επιτροπή της ΟΜΕ  κατά την συνεδρίαση την Πέμπτη 18.6.2020 αποφάσισε ομόφωνα της παρακάτω δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αθήνας:

  1. Προκήρυξη 24ωης απεργίας την Πέμπτη 25.6.2020, με περιφρούρηση της απεργίας στα κτίρια του Περισσού και Λαοδικείας. Στις 6:30 π.μ. είναι τα ραντεβού περιφρούρησης στις 3 εισόδους του Περισσού και στις 2 εισόδους της Λαοδικείας με επικεφαλής μέλη της ΟΜΕ.
  2. Παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 12:00 πμ. στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Χολαργό (στάση μετρό Εθνικής Άμυνας) και επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ.
  3. Οργάνωση συνέντευξης τύπου σε συνεργασία με το Σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ στην Αθήνα και το νομικό μας σύμβουλο κ Αλ. Σαρηβαλάση για τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται με την νέα απόφαση του ΣτΕ.
  4. Ενημέρωση των δήμων και των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Εύβοιας και Αττικής, για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και αίτημα για έγκριση ψηφισμάτων από τα Δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ενάντια στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση του νερού.
  5. Ολοκλήρωση των συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα.
...