«Εδώ και επτά μήνες τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ λειτουργούν με τον πατριωτισμό των εργαζομένων, ενώ η διοίκηση μιλάει για συγχώνευσή τους. Ο διορισμένος από τον υπουργό Υγείας Ι. Δεληγιώργης βρέθηκε να εκδίδει πλασματικά γραμμάτια στην Νομική Βοήθεια. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την παραίτηση του από το ΔΣ του, κι εμείς ζητάμε την παραίτησή του από το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ». Ο Δημήτρης Κολοκάσης, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την διαρκή απειλή πάνω από τον Οργανισμό.

Το ΚΕΘΕΑ, όπως εξήγησε ο κ. Κολοκάσης, ήταν ένα επιτυχημένο υβριδικό μοντέλο. Ένας δημόσιος φορέας που όμως είχε αυτοδιοίκητο και από το 1987 δεν είχε ποτέ προκαλέσει με οικονομικό σκάνδαλο. Πριν από επτά μήνες, ο κ. Κικίλιας έλεγε ότι ήθελε να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ γιατί «δεν υπήρχε λογοδοσία», ενώ υπήρχε. Τώρα δεν τίθεται ηθικό ζήτημα με τον διορισμένο κ. Δεληγιώργη;
Όπως έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έτσι κι εμείς, εξήγησε ο πρόεδρος των εργαζομένων, ζητάμε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ. Επιπλέον, γίνεται προφανές ότι οι διορισμοί διοικήσεων δεν διασφαλίζουν διαφάνεια. Αυτούς του 7 μήνες, κι ενώ με την ΠΝΠ Κικίλια η γενική συνέλευση του Οργανισμού δεν έχει πλέον δυνατότητα να εκλέξει ΔΣ, αλλά υποτίθεται πως θα καθόριζε την θεραπευτική πορεία του ΚΕΘΕΑ, η συνέλευση δεν έχει συγκληθεί ποτέ. Ούτε το Συμβούλιο Πολιτικής του Οργανισμού. Τις αποφάσεις τις παίρνει μόνο το ΔΣ.