7/5/2021

Οδηγός λεωφορείου, της γραμμής Α11 του ΟΑΣΑ, φαίνεται καθαρά σε βίντεο να σηκώνει μετανάστη από τη θέση του για «να καθίσει η κυρία», ενώ γύρω του παρακολουθούν αμέτοχοι, αν δεν επικροτούν, οι υπόλοιποι επιβάτες. Στιγμές ντροπής, με διάχυτο ρατσισμό απέναντι στον αδύναμο.

, Οδηγός λεωφορείου ξερνάει τον ρατσισμό του: «Εδώ κουμάντο κάνω εγώ» (VIDEO), INDEPENDENTNEWS

 

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο στο οποίο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ, με προφανή ρατσιστικά κίνητρα, επιτίθεται λεκτικά σε μετανάστη αναγκάζοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει άλλη επιβάτης του λεωφορείου.

Όπως μεταδίδει το Sputnik σήμερα το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής Α11 στο κέντρο της Αθήνας μια επιβάτης απαίτησε από τον μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση από αυτόν, αν και λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αυτό δεν επιτρέπεται.

Η ίδια ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του οδηγού, με τον τελευταίο να απαιτεί με άκρως επιθετικό ύφος από τον μετανάστη να σηκωθεί γιατί «εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ακούγεται να λέει ο οδηγός απευθυνόμενος στον μετανάστη σε μια επίδειξη ανδρισμού, αναγκάζοντάς τον να παραχωρήσει τη δική του θέση τελικά, καθώς στην κενή θέση δίπλα του, είχε προλάβει να καθίσει άλλος επιβάτης.

Τέλος, εκτός από τη ρατσιστική συμπεριφορά του οδηγού, η επιβάτης η οποία ξεκίνησε το περιστατικό, ακούγεται να λέει στο τέλος ότι σιχαίνεται να καθίσει στη θέση που πριν καθόταν ο άτυχος μετανάστης. Πόσο μάλλον οι υπόλοιποι που την ακούμε να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο.

Με πληροφορίες από Αυγή