Ξὐλο και δακρυγόνα ακόμα και μέσα στα μαγαζιά στα Εξάρχεια

Posted on July 04, 2020, 12:24 pm
14 secs

Συγκρούσεις αστυνομικών και αλληλέγγυων το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια όταν -σύμφωνα με την αστυνομία- ομάδα 150-200 ατόμων προσπάθησε να επανακαταλάβει το κτίριο στην οδό Δερβενίων που πριν από μια εβδομάδα εκκενώθηκε και σφραγίστηκε.

Όλα ξεκίνησαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών με τους δεύτερους να πνίγουν στα χημικά την πλατεία. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ρίψεις μολότοφ ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι εφτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κατά την εξέλιξη των επεισοδίων άνδρες της αστυνομίας εμφανίστηκαν ξαφνικά στην οδό Κωλέττη και εισέβαλαν σε καφετέριες. Mαρτυρίες αναφέρουν ότι έγινε ρίψη δακρυγόνων μέσα στα καταστήματα, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Όπως έγραψαν οι ιδιοκτήτες του μπαρ στη σελίδα του μαγαζιού στο facebook:

“Σήμερα τα ξημερώματα η ομάδα δράση μπήκε στο μαγαζί μας απρόκλητα (και προφανώς χωρίς ένταλμα). Παρά τις προσπάθειες μας να εμποδίσουμε αυτή την εισβολή και να υπεραπιστούμε τους θαμώνες και τον χώρο μας μπροστά σε αυτή την ωμή βιαιότητα στάθηκε αδύνατο. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσουν εργαζόμενους και θαμώνες και δυστυχώς να συλλάβουν έναν από αυτούς. Οι οικείοι του συλληφθέντα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημερώσανε ότι είναι βαριά χτυπημένος και επιπλέον ότι διώκεται για δύο κακούργηματα. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που ήταν μπροστά αν έχουν βίντεο και φωτογραφίες από τον βίαιο ξυλαδαρμό και την σύλληψη να επικοινωνήσουν είτε μέσω της σελίδας μας είτε στο μαγαζί απευθείας. Το ίδιο και για όποιον θα ήταν διατεθειμένος να καταθέσει για τα συμβάντα αυτά. Θα επανέλθουμε άμεσα με μια πιο ολοκληρωμένη ανακοίνωση”.

...