Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη πολυπληθής διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο χουντονόμο που καταστρατηγεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΛΑΕ, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, δίνοντας μαζική απάντηση και στο όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που εκδηλώθηκε κατά τη διαδήλωση της Πέμπτης 9 Ιουλίου.

, Ξανά στον δρόμο κατά του χουντονόμου για τις διαδηλώσεις (βίντεο – φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS  , Ξανά στον δρόμο κατά του χουντονόμου για τις διαδηλώσεις (βίντεο – φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS , Ξανά στον δρόμο κατά του χουντονόμου για τις διαδηλώσεις (βίντεο – φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS

Το κάλεσμα αναφέρει:

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής που, με δολοφονική μανία, έπνιξαν στα χημικά την πλατεία Συντάγματος, χτύπησαν, κυνήγησαν και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια να αγωνιστεί.

Καμία κυβέρνηση και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το δικαίωμα στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση, όση βία και τρομοκρατία και αν χρησιμοποιήσει. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλος ο λαός θα το περιφρουρήσουν με τους αγώνες τους, κατακτώντας τους δρόμους που προσπαθούν να φράξουν με τις ζαρντινιέρες και τα μηχανοκίνητα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ.

Χαιρετίζουμε τα μαζικότατα συλλαλητήρια της Πέμπτης 9/7 και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 16/7 στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7.

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Την Πέμπτη 9/7 υπερψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες νέοι και νέες, διαδηλώναμε ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Την ημέρα της ψήφισης, η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε αλόγιστη χρήση βίας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ομάδες Δέλτα κατευθύνθηκαν πάνω στους διαδηλωτές και τους επιτέθηκαν με γκλοπ. Χτύπησαν αδιακρίτως κόσμο στο ψαχνό και διέλυσαν βίαια όλα τα μπλοκ. Ομάδες κόσμου εγκλωβίστηκαν σε κλειστούς χώρους.

Η νέα γενιά που μαζικά συγκεντρώθηκε απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο, αλλά και μεγαλύτερος κόσμος, οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, απέδειξαν έμπρακτα ότι δεν πρόκειται να ζητήσουμε καμία άδεια για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.

Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο συνεχίζεται και θα τελειώσει με την οριστική κατάργησή του.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Πέμπτη 16/07 στις 19:00 στα Προπύλαια, κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

 

, Ξανά στον δρόμο κατά του χουντονόμου για τις διαδηλώσεις (βίντεο – φωτογραφίες), INDEPENDENTNEWS