Ντροπή στο Ευρωκοινοβούλιο: Έδωσαν τον λόγο στον ναζιστή Λαγό

Posted on 24 Νοεμβρίου, 2020, 8:23 μμ
4 secs

Στο Ευρωκοινοβούλιο έδωσαν τον λόγο στον καταδικασθέντα Λαγό.

«1,5 μήνα μετά την καταδίκη του Νεοναζί Λαγού, καθυστερεί προκλητικά η άρση της ασυλίας του από το ΕΚ. Παρά τις συνεχείς πιέσεις μας για επιτάχυνση. Είναι προκλητικό ότι σήμερα του δόθηκε ο λόγος και στην ολομέλεια. Απαιτούμε άμεση άρση της ασυλίας. Η θέση του είναι στην φυλακή!» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το γεγονός κατήγγειλε και η Ευρωομάδα του ΚΚΕ. Στην καταγγελία της αναφέρει:

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της “Χρυσής Αυγής”, ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι “ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν”.

Απαιτούμε την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή!».

...