«Σήμερα κλήθηκαν οι διευθυντές των κλινικών από τη διοίκηση του νοσοκομείου για να ενημερωθούν για την ανάγκη πιο αυξημένων μέτρων προστασίας, για τον περιορισμού του επισκεπτηρίου κτλ. Όμως εκεί επίσημα τους ανακοινώθηκε ότι σήμερα 26 υγειονομικοί του Ευαγγελισμού είναι θετικοί στον ιό της πανδημίας και άλλοι 73 είναι σε καραντίνα. Σύνολο 99!

Το ερώτημα είναι ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουν τα τμήματα αυτές τις μέρες, με τι προσωπικό, αφού οι εφεδρείες είναι ελάχιστες.

Ταυτόχρονα, διαπιστώνονται και νέα σποραδικά κρούσματα σε ασθενείς και υγειονομικούς. Και επιπλέον, οι έλεγχοι με τεστ αλλά και η απόφαση να βγει σε καραντίνα προσωπικό προσωπικό που εκτέθηκε είναι πλέον πιο περιορισμένα με απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Η πληρότητα σε απλές κλίνες COVID και σε ΜΕΘ COVID αγγίζει το 100%.

Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση;

Αν δεν έρθει τώρα επαρκές μόνιμο προσωπικό (και όχι με εξευτελιστικές συμβάσεις τρίμηνες) αλλά και αν δεν γίνει επίταξη πραγματική (και όχι ψεύτικη με αποζημίωση ιδιωτικών δομών υγείας) το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας θα έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, πολύ πιο σοβαρά από τα σημερινά.

Το μόνο θετικό που προέκυψε από την ενημέρωση είναι που επίμονα ζητούσαμε από τον Μάρτη: Να γίνεται τεστ σε όλους τους εισαγόμενους ασθενείς ανεξαρτήτως ειδικότητας και ανεξαρτήτως αν είναι επείγουσες ή τακτικές εισαγωγές.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλα τα νοσοκομεία πανελλαδικά, 8 – 10 το πρωί για ενίσχυση της υγείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».