Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ- Κάτω τα Χέρια από το ΚΕΘΕΑ / Κάτω τα Χέρια από την Απεξάρτηση

 

Ολα όσα θα έπρεπε να ξέρουμε αλλά δεν τα ακούσαμε πουθενά. Μας εντυπωσίασε πραγματικά και αυτός είναι ο λόγος που το δημοσιεύμουμε και σας προτίνουμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που διοργάνωσε η Θεματική Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας για το μείζον θέμα του ΚΕΘΕΑ. Ακούσαμε πράγματα που μας πλούτισαν τις γνώσεις για το θέμα το οποίο κρυμμένο κάτω απο τη σιωπή του κοινωνικού στιγματισμού, είναι ο καθημερινός Γολγοθάς και η Κόλαση χιλιάδων οικογενειών….

 

Η Υπόθεση ΚΕΘΕΑ, όπως και όλων των θεραπευτικών κοινοτήτων απεξάρτησης δεν είναι μια γραφειοκρατική υπόθεση αλλά ακουμπάει την εφιαλτική πραγματικότητα όπου το κράτος οργανικά κλείνει τα μάτια και τα Noor, άποψη μας είναι αυτή, ξεφορτώνουν ανενόχλητα το θανατηφόρο φορτίο τους.

Δεν θα μπούμε στην λογική της ανάλυσης το ποιοί διακεινούν και πουλάνε την Ηρωϊνη αλλά και τις κάθε λογής εξαρτησιογόνες ουσίες, υπάρχει σχετικό σύνθημα λιτό, πολλών ετών που απαντάει σε αυτό, δεν θα μπούμε στη λογική γιατί το αλκοόλ που είναι πρώτο στη λίστα των θανάτων πωλείται στα περίπτερα, ούτε θα μπούμε στη λογική γιατί άλλες ψυχαγωγικές ουσίες, μη εξαρτησιογόνες και θανατηφόρες,  βρίσκονται απαγορευμένες στον ποινικό κώδικα και καταστρέφουν με φυλακίσεις τις ζωές, νέων άνθρώπων οδηγώντας τους στα βαριά θανατηφόρα ναρκωτικά μέσα στις φυλακές.

Υπόσχεση μας πάντως, είναι πως θα επανέλθουμε στο θέμα με εκτενές θεματικό ρεπορτάζ.

Προς το παρόν χαιρετίζουμε την εξαιρετική εκδήλωση της θεματικής δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και σας την παραθέτουμε με την άδεια της, ώστε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας γύρω απο αυτό το κορυφαίο θέμα.

Η Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση της Θεματικής Δικαιωμάτων ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τίτλο ‘Κάτω τα Χέρια από το ΚΕΘΕΑ – Κάτω τα Χέρια από την Απεξάρτηση’, πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2021

Μίλησαν: * Νίκος Παρασκευόπουλος – Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΕΑ * Πέτρος Δαμιανός – Διευθ. Σχολ. Μονάδων Ειδ. Καταστ. Κράτησης Νέων Αυλώνα, μέλος του καταργηθέντος ΔΣ ΚΕΘΕΑ * Δημήτρης Κολοκάθης – Πρόεδρος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ * Κατερίνα Μάτσα – Ψυχίατρος Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων, πρώην Διευθ. ’18 ΆΝΩ’ * Γιώτα Γκότση – Ψυχολόγος, Οικογ. Θεραπεύτρια Κέντρου Οικογ. Υποστήριξης ‘ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ’ * Κατερίνα Μαυρογιαννάκη – Γονέας πρώην Θεραπευόμενου ‘ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ’ Την εκδήλωση συντόνισε: Νίκος Σερβετάς – Δημοσιογράφος, Κοινωνιολόγος

Ευχαριστούμε θερμά τη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ που μας επέτρεψε την μετάδοση

 

Με τιμή

Η Συντακτική Επιτροπή του Independentnews.gr