Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: για την 28η Οκτωβρίου:

Σήμερα, συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την έναρξη της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού λαού, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.

80 χρόνια απ’ όταν ξεκίνησε η καθημερινή πάλη ενός λαού που αγωνιζόταν όχι μόνο για την επιβίωσή του αλλά και για τη λευτεριά της πατρίδας του από τους πιο ανελέητους κατακτητές διεκδικώντας και χτίζοντας καθημερινά μια πιο δίκαιη κοινωνία, με ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η σημερινή ημέρα μνήμης μας δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον που δεν θα αφήνει χώρο για τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού.

Για μια κοινωνία που δεν θα χωρά τους κληρονόμους των ναζί, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, όσους πρόδωσαν την πατρίδα, εν ονόματι μιας κάλπικης εθνικοφροσύνης, και έγιναν συνεργάτες του κατακτητή και πολέμησαν όσους αντιστέκονταν.

80 χρόνια μετά, η καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί μια σημαντική δημοκρατική νίκη σε αυτόν τον αγώνα.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Ενάντια στην άνοδο του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς σε ολόκληρη της Ευρώπη.