Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Από την αρχή της διακυβέρνησης της, η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει τον ακροδεξιό της προσανατολισμό στοχοποιώντας τους πρόσφυγες για να καλλιεργήσει το μίσος και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Από την διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με τις δομές των προσφύγων, μέχρι τους πρόσφυγες στην Βικτώρια, όπου αφέθηκαν στο κοινωνικό περιθώριο, η κυβέρνηση μας δείχνει ότι η στρατηγική της επιλογή είναι να κάνει τον βίο των προσφύγων αβίωτο.

Σε αυτήν την συνθήκη, όπου οι απάνθρωπες πρακτικές της κυβέρνησης είναι καθημερινό φαινόμενο, προστίθενται και οι ντροπιαστικές εικόνες από το Καρά Τεπέ. Με τις πρώτες βροχές του χειμώνα η δομή πλημμύρισε, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να καταλήξουν να διαμένουν μέσα στα λασπόνερα και το κρύο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπεύθυνη για τις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες, καθώς αντί να φτιάξει κατάλληλες δομές για την φιλοξενία των προσφύγων, ακολουθεί ακροδεξιές πολιτικές που έχουν σαν στόχο να επικρατήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και η περιθωριοποίησή τους.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στέκεται εμπράκτως απέναντι σε λογικές κοινωνικής απομόνωσης και διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας.

Στις σκοτεινές εποχές που ζούμε η ανθρωπιά είναι το βασικό οχυρό απέναντι στην βαρβαρότητα.