Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Είστε επικίνδυνοι για τις ζωές μας

Posted on November 05, 2020, 1:47 pm
0 secs

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το lockdown:

Ο Κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος ότι οι σημερινές ανακοινώσεις θα ήταν ενδεικτικές της αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία και τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία, ώστε να ενισχύσει το ΕΣΥ, τις δημόσιες υποδομές αλλά επίσης, την οικονομία και την εργασία, επέλεξε επαναφέρει τη λογική της «αόρατης απειλής», μιας απειλής που μας αναγκάζει όλους να «είμαστε όλοι ενωμένοι, σε μια μόνο ομάδα».

Πράγματι η πανδημία είναι μια αόρατη απειλή, που όμως δεν μας βρίσκει όλους σε μια ομάδα.

Διότι, η κυβέρνηση επέλεξε, από την έναρξη της υγειονομική κρίσης, να μας γυρίσει την πλάτη και να μας αφήσει μόνους μας να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Αν όλοι ήμασταν μια ομάδα, θα είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ, θα είχε στηριχθεί η οικονομία, ο κόσμος της εργασίας και της ανεργίας.

Αλλά το μόνο έκανε για πολύ καιρό, ήταν να κατηγορεί τους νέους, τους μαθητές/τριες, να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και να ακολουθεί τη λογική «διαίρει και βασίλευε».

Και τώρα που, δυστυχώς, το Σύστημα Υγείας έφτασε στα όρια του, που η οικονομία δεν θα επιβιώσει εξ’ ολοκλήρου, που θα μετράμε στρατιές ανέργων, η κυβέρνηση επιλέγει να πετάξει, και πάλι, την μπάλα στην εξέδρα, κρυβόμμενη πίσω από την πανδημία.

Και όλα αυτά έγιναν διότι η κυβέρνηση ζούσε με την ελπίδα πως δεν θα υπάρξει αυτή η ακραία εκθετική έξαρση της πανδημίας.

Αυτοί είστε.

Άλλοτε κρύβεστε πίσω από την πανδημία για να δικαιολογήσετε την αποτυχία σας, και άλλοτε κάνετε την πανδημία ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν οι φίλοι και γνωστοί σας.

Αυτό που δεν κάνετε, είναι να αντιληφθείτε ότι η πανδημία είναι πραγματική απειλή για όλους εμάς.

Η πανδημία είναι μια μάχη για τη ζωή, που απαιτεί ενίσχυση του ΕΣΥ και της οικονομίας.

Είστε ανίκανοι να δώσετε αυτή τη μάχη.

Είστε επικίνδυνοι για τις ζωές μας.

...