Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

Με Δούρειο Ίππο το δημοτικό πρόγραμμα «υιοθέτησε την πόλη σου» και με τις ευλογίες του Κώστα Μπακογιάννη, η Prodea Investments προβαίνει σε μία «κλοπή» δημόσιας περιουσίας με κάλυψη την δημοτική αρχή και βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Η Prodea Investments δεν έρχεται από το πουθενά. Αποτελεί γνωστή και μεγάλη ελληνική εταιρεία real estate που δραστηριοποιείται κυρίως στην βραχυχρόνια μίσθωση. Είναι «παιδί» του ομίλου MIG Real Estate και με διάδοχη σχέση με την περιβόητη ΠΑΓΝΑΙΑ, όπου στο παρελθόν τα στελέχη της έχουν συνολικά 22 ποινικές διώξεις, συνοδευόμενες με παρέμβαση εισαγγελέα κατά της διαφθοράς. Η εταιρεία κάνει δωρεάν την μελέτη αλλά στην ουσία αυτό δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από το χρύσωμα του χαπιού…
1) Η επένδυση πρέπει να έχει επικυρωθεί μόλις μέσα σε πέντε μέρες, κάτι το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο.
2) Σε συνδυασμό με το ότι στην μελέτη της, η Prodea υποδεικνύει τις ακριβείς προδιαγραφές ακόμα σε υλικοτεχνικά θέματα, παραβιάζοντας την νομοθεσία περί δημόσιων τεχνικών έργων.
3) Τοποθετούνται κάμερες παρακολούθησης στον λόφο και περίφραξη, χωρίς να είναι σαφές το τι θα εξυπηρετεί αυτό. Επίσης ο κύριος χώρος του λόφου όπου συχνάζουν οι πολίτες (ο χώρος των γηπέδου) δεν συμπεριλαμβάνεται στο έργο.
4) Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και μελέτη για την ουσιαστική ανάγκη ανάπλασης του λόφου.
Είναι σαφές ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί πιστά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης όσον αφορά την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Η εταιρεία, που έτσι και αλλιώς δραστηριοποιείται στην περιοχή και με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, θέλει να μετατρέψει τον λόφο του Στρέφη και τις γειτονιές των Εξαρχείων σε επενδυτικό παράδεισο για τις επιχειρήσεις των real estate εντείνοντας μάλιστα την κοινωνική απειλή της μαζικής βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την επιτηδευμένη αμέλεια και την τωρινή κατάσταση του λόφου. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε πως 0ι λιγοστοί χώροι πρασίνου ανήκουν στους δημότες και όχι στα ιδιωτικά συμφέροντα που σκοπό έχουν μόνο την κερδοφορία. Τασσόμαστε δίπλα σε όλους όσους απαιτούν περισσότερο πράσινο στην πόλη μας.