Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την απομάκρυνση του Νίκου Χαρδαλιά

Posted on 10 Αυγούστου, 2020, 5:45 μμ
0 secs

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της τραγικά γεγονότα στην Εύβοια, αναφέρει:

Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Εύβοια με τους νεκρούς από τις πλημμύρες συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα.

Για εμάς, είναι πλέον ολοφάνερο πως η μοναδική ικανότητα που διαθέτει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι οι επικοινωνιακές φιέστες και τίποτε παραπάνω.

Οι δε δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Ν. Χαρδαλιά, αποτελούν μνημείο προκλητικότητας, καθώς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η γραμμή 112 δεν λειτούργησε για να μην υπάρξουν θύματα, ενώ έριξε όλη την ευθύνη στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε μια προσπάθεια να υπεκφύγει των ευθυνών του.

Όμως, μετά και τις δηλώσεις του κ. Κ. Λαγουβάρδου, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, καθώς και του κ.Θ.Κολυδά, διευθυντή Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου στην ΕΜΥ, η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Χαρδαλιάς, βρίσκονται εντελώς έκθετοι.

Ο κ. Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται και πως γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες και πως δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Παράλληλα, αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλα. Θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Εύβοιας για ο,τι χρειαστεί τις επόμενες δύσκολες ημέρες.

Τέλος, απαιτούμε την απομάκρυνση του Νίκου Χαρδαλιά από την κυβέρνηση, ως ελάχιστο δείγμα αυτοκριτικής για την ανείπωτη καταστροφή που υπέστη η Εύβοια.

...