Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Posted on 09 Ιουλίου, 2020, 11:19 μμ
1 sec

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Με τυφλή βία απάντησε η κυβέρνηση της ΝΔ στην μαζική διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη έξω από τη Βουλή σήμερα το απόγευμα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ ομάδες Δέλτα κατευθύνθηκαν πάνω στους διαδηλωτές και τους επιτέθηκαν με γκλοπ. Χτύπησαν αδιακρίτως κόσμο στο ψαχνό και διέλυσαν βίαια όλα τα μπλοκ. Ομάδες κόσμου εγκλωβίστηκαν σε κλειστούς χώρους.

Περί τα 40 μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν εγκλωβισμένα για περισσότερη από μισή ώρα, μεταξύ των οποίων ελαφρά τραυματισμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρίψης δακρυγόνων. Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χτυπήθηκε απευθείας με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, η οποία εξεράγη στο πόδι της.

Η νέα γενιά που μαζικά συγκεντρώθηκε απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο, αλλά και μεγαλύτερος κόσμος, οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, αντιμετωπίστηκαν σαν πρόβατα προς σφαγή. Ο Υπουργός πριν λίγο από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως με το νομοσχέδιο θα προστατεύσει ανθρώπους και περιουσίες για να μην έχουμε τραυματίες. Σας απαντάμε ότι τους τραυματίες τους δημιουργήσατε εσείς.

Απαιτούμε την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για κάθε έναν τραυματισμό που προκλήθηκε άμεσα ή έμμεσα, εξαιτίας του ανθρωποκυνηγητού από ομάδες καταστολής ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και παπούτσια Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται ...