Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Την ίδια στιγμή που ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης διέκοψαν το πρόγραμμα τους για να μεταδώσουν την είδηση της πυρκαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, στην Ελλάδα, η καταστροφή ενός μνημείου 3500 ετών αναπαράχθηκε ως σωτηρία του Μνημείου από την Κυβέρνηση του επιτελικού προφήτη Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την καταστροφή του Ερημίτη, την οποία ο Πρωθυπουργός είχε προβλέψει, χθες κάηκε και ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, είδηση που παρουσιάστηκε υποβαθμισμένη, υποτιμημένη και τελικώς, όχι και τόσο αξιοσημείωτη. Δηλαδή, ότι ακριβώς συνέβη και πριν από πέντε εβδομάδες με τη μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, την οποία πολλά διαδικτυακά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δεν είδαν ποτέ.

Η κρατική μηχανή προπαγάνδας εξακολουθεί να αποκρύπτει ό,τι βλάπτει τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Εξακολουθεί να κατασκευάζει παράλληλες πραγματικότητες, ακολουθώντας το δόγμα “άμα δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, τόσο χειρότερο για την ίδια”.

Είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία και ανίκανοι να προστατέψουν την πολιτιστική κληρονομιά και τον περιβαλλοντικό πλούτο της χώρας.