Νεκτάριος Μπουγδάνης: Η Αυτοκρατορία νοσεί!

Νεκτάριος Μπουγδάνης: Η Αυτοκρατορία νοσεί!

Posted on 04 Οκτωβρίου, 2020, 10:44 πμ
6 secs

Η Προεδρική σύμβουλος Χόουπ Χικς, ήταν μαζί με τον Τραμπ και την καμπάνια του στη Μινεσσότα για την προεκλογική συγκέντρωση. Μετά το τέλος της, αισθάνθηκε άσχημα και άρχιζε να εμφανίζει συμπτώματα. Μπήκε όμως σε καραντίνα. Πού; Μα στο προεδρικό αεροπλάνο. Απομονώθηκε από τους υπόλοιπους, λένε οι πηγές. Πανέξυπνο! Αντί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τεστ, μπήκε στο αεροπλάνο όπου ο αέρας ανακυκλώνεται.

Μαζί με τον Πρόεδρο, ήταν μέλη της οικογένειάς του, όπως ο γαμπρός του και σύμβουλος Τζάρεντ Κούσνερ κ.α. Πλέον νοσούν άτομα του επιτελείου του, Γερουσιαστές αλλά και συνοδοιπόροι-σύμβουλοι του, όπως η Κέλιαν Κόνγουέι.

Μετά το ντιμπέιτ, την Τετάρτη, ο Τραμπ άρχιζε να εμφανίζει συμπτώματα ενώ αισθανόταν υπερβολικά κουρασμένος. Παρόλο αυτά συνέχισε τις δραστηριότητητές του και τις επαφές με κόσμο. Επί δύο ημέρες ο Πρόεδρος φτερνιζόταν και είχε αρχίσει να ανεβάζει πυρετό και όμως…κανείς δεν προστάτευσε αυτόν, τον Αντιπρόεδρο και το επιτελείο της Κυβέρνησης στον Λευκό Οίκο. Όλοι ήταν δίπλα του και δούλευαν κανονικά. Έπαιξαν δηλάδή κορώνα-γράμματα τη συνέχεια της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας. Στο ντιμπέιτ η οικογένεια του Τραμπ εμφανίστηκε με μάσκες, τις οποίες έβγαλαν μόλις κάθισαν και οι κάμερες έφυγαν από πάνω τους. Ο Τραμπ “ήρθε αργοπορημένος” και δεν υπήρχε ο χρόνος για τεστ. Τώρα καταγγέλεται ότι στον Λευκό Οίκο, από τα μέσα του καλοκαιριού, τα μέτρα αδυνάτισαν και δεν γινόταν καν συστηματική θερμομέτρηση. Όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ αν φοβάται, είπε ότι ο ιός είναι σαν τη ρώσικη ρουλέτα. Αν σου τύχει η σφαίρα, την έφαγες. Υπήρχαν από τις αρχές της εβδομάδας συμπτώματα και θετικά τεστ σε Γερουσιαστές και επιτελείς του Λ. Οίκου και κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, ενόψει ντιμπέιτ.

Το θέμα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου. Ο Τραμπ είναι αυτός που ήταν πάντα. Το περίεργο δεν είναι που νόσησε. Το περίεργο είναι που δεν είχε νοσήσει ως τώρα με τις καθημερινές χειραψίες, αγκαλιάσματα και φιλιά με χιλιάδες κόσμο.
Το βασικό σημείο είναι ότι, το κέντρο της εξουσίας στην πρώτη δύναμη των τελευταίων 70 ετών, λειτουργεί χωρίς κανένα πρωτόκολλο, καμία θεσμική πρόβλεψη, αναλόγως των διαθέσεων και του αλλοπρόσαλλου χαρακτήρα του ενοίκου του, εν μέσω μιας πανδημίας όπου εκατομμύρια έχουν νοσήσει και πάνω από 200 χιλιάδες έχουν πεθάνει. Δεν μπορούν να προστατεύσουν όχι μόνο τον πληθυσμό, πες ότι δεν τους νοιάζει καν, αλλά ούτε και τους εαυτούς τους. Παρά τα συμπτώματα,ο Τραμπ δεν απομονώθηκε άμεσα ούτε από τη Μελάνια, ούτε από τα παιδιά του.

Τι μας νοιάζει; Μας νοιάζει, γιατί από τις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ επηρρεάζεται και η δική μας ζωή. Αυτό είναι ένα δείγμα του πώς λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια ο Λευκός Οίκος. Και δεν είναι μόνο στην κόβιντ έτσι. Είναι σε όλα. Αν ο Τραμπ αναρρώσει και είναι παρών στις 3/11, πρέπει να χάσει εμφατικά. Δεν ξέρω αν θα γίνει, μπορεί και να επανεκλεγεί. Ο Μπάιντεν είναι αυτός που είναι. Moderate εδώ και 47 χρόνια, δεν θα αλλάξει τώρα να γίνει radical. Ας κερδίσει και ας έχει αυτός απέναντί του το ριζοσπαστικό κίνημα, την αριστερή ριζοσπαστική νεολαία, τους πάσης φύσεως προοδευτικούς ακτιβιστές, το BLM. Αν κερδίσει ο Τραμπ, ύστερα από αυτά τα τέσσερα χρόνια, οι Proud Boys, οι ΚΚΚ, οι White Supremacists, οι Νεοναζί, οι ψεκασμένοι φασιστό-συνωμοσιολόγοι του Q και του Pizzagate θα αισθανθούν όχι απλά ορατοί αλλά και νικητές όπου τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ας φάνε λίγο απογοήτευση, να συνεχίσει να οργανώνεται η άλλη πλευρά χωρίς ηττοπάθεια, έτσι και αλλιώς ο διχασμός είναι βαθύς στις ΗΠΑ και το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά.

...