Να επανέλθει η ειδική άδεια απουσίας για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου από την COVID-19

Posted on 31 Ιουλίου, 2020, 8:43 μμ
3 secs

«Το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αξιώνει από την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα την ειδική άδεια για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου από την νέα ασθένεια του κορονοϊού»

Ανακοίνωση του Τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε την 1η Ιουλίου 2020 σε κατάργηση της ειδικής άδειας απουσίας των εργαζόμενων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου από την COVID-19 (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/120/12705/30-06-2020).

Παρόλα αυτά οι εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο δεν είναι ευοίωνες, με τον αριθμό των κρουσμάτων σήμερα να κάνει ρεκορ τριμήνου, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει υπερδιπλασιαστεί.

Η κοινωνία στο σύνολό της καλείται να συμμορφωθεί σε σειρά δύσκολων αλλά αναγκαίων μέτρων, την ίδια στιγμή που παρατηρείται συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η ευθύνη μεταβιβάζεται στους πολίτες, ενώ τα δρομολόγια μειώνονται με την ανοχή της κυβέρνησης.

Δεδομένου των παραπάνω υπενθυμίζουμε ότι οι ανάπηροι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα (αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από την λοίμωξη COVID-19) εκτίθενται καθημερινά σε επικίνδυνο συγχρωτισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας, λειτουργώντας κάτω από καθεστώς ψυχολογικής πίεσης και συνεχούς φόβου για την υγεία τους.

Σημειώνεται πως με τη δυνατότητα για τηλεργασία που είναι νομικά κατοχυρωμένη εως 30 Σεπτεμβρίου (Κ.Υ.Α. 30742/1002/28.7.2020) θα μπορούσαν να προσφέρουν την εργασία τους υπό καθεστώς ασφάλειας.

Το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αξιώνει από την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα την ειδική άδεια για τους εργαζόμενους που  ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου από την νέα ασθένεια του κορονοϊού.

...