Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και… τουρίστες

Posted on 18 Αυγούστου, 2020, 3:16 μμ
1 sec

Είμαστε σε καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο από πολλές άλλες χώρες, αλλά αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, τα πράγματα θα πάρουν πολύ δύσκολη τροπή, δήλωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας.

Προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις παλινωδίες και την έλλειψη σχεδίου, αλλά και να συμβάλει στην προπαγάνδα στοχοποίησης των νέων, ο κ. Χαρδαλιάς ισχυρίστηκε ότι το 83% των νέων κρουσμάτων covid-19 είναι εγχώρια και οφείλονται σε μη τήρηση των μέτρων σε χώρους με υψηλή συνάθροιση και μόνο το 17% είναι εισαγόμενα, απαντώντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού στην έξαρση της επιδημίας.

Μάλιστα επισήμανε χαρακτηριστικά ότι από την 1η Ιουλίου έχουν βρεθεί 615 θετικά κρούσματα σε 319.379 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και έχουν εισέλθει συνολικά 2.592.853 άτομα.

Ο κ. Χαρδαλιάς βέβαια δεν εξήγησε αν οι υπόλοιποι 2.274.474 άνθρωποι που ήρθαν στην Ελλάδα και δεν ελέγχθηκαν ήταν ή όχι φορείς του ιού, γιατί φυσικά κανείς δεν ξέρει.

Για όλα φταίνε οι συναθροίσεις των νέων, αυτών των αφιλότιμων, που ναι μεν πήγαν στα νησιά υγιείς και κάποιοι γύρισαν με τον ιό, υποβοηθώντας την έξαρση. Αλήθεια από ποιους κόλλησαν τον ιό όμως;

Ούτε φυσικά εξήγησε γιατί η έξαρση συμπίπτει με το άνοιγμα των συνόρων, ούτε το ότι τουρίστες που είχαν μπει στην χώρα, εκ των υστέρων βρέθηκαν φορείς του ιού.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι:

Υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες γεγονός που επέβαλε τα έκτακτα μέτρα.

Είναι αστήρικτη και παντελώς αβάσιμη η φημολογία και οι δημόσιες συζητήσεις για εκατοντάδες αδήλωτα κρούσματα. «Κανένα εργαστήριο δεν θα διακινδύνευε να χάσει την άδεια του και όλα ελέγχονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο υφυπουργός.

Είμαστε που μακριά από ένα γενικό lockdown σε μητροπολιτικές περιοχές, αλλά όπου χρειαστεί θα λαμβάνονται μέτρα οριζόντια σε τοπικό επίπεδο.

Για την Πάρο και Αντίπαρο: Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων. «Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο» είπε ο υφυπουργός.

Για τους ελέγχους που αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων τόνισε ότι συνεχίζονται και μέχρι στιγμής τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν διενεργηθεί 652 έλεγχοι με 26 παραβάσεις και έχουν κλείσει καταστήματα στα δύο νησιά για συνολικά 90 ημέρες.

Η πανδημία δεν παρουσιάζει σημεία υποχώρησης λόγω εποχής και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ειδικό πρωτόκολλο για τους χώρους εργασίας ενώ θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για το τι θα γίνει με τα σχολεία.

...