Άρθρο του Νίκου Φίλη στα ΝΕΑ:

Είναι προφανές ότι το Πολυτεχνείο φέτος, λόγω της πανδημίας, θα εορτάζονταν με διαφορετικό τρόπο. Δεν ήταν δυνατό να γίνουν μαζικές πορείες προς την Αμερικανική Πρεσβεία ως συνήθως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα οργανώσει συμβολική εκδήλωση στο ΕΑΤ ΕΣΑ, με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων. Οργανώσεις της νεολαίας και άλλα κόμματα εξήγγειλαν τις δικές τους πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση, αντί για διάλογο μαζί τους, απάντησε με μια πρωτοφανή αντισυνταγματική πρόκληση. Με την παράνομη αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος και την απαγόρευση «συναθροίσεων» άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Είναι απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τα «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που θυμίζουν σοκαριστικά χούντα, Ζαγοριανάκο και 1973. Είναι ασύλληπτη η γλώσσα τους, η επιλογή των φράσεων, το θράσος τους, κάθε τι που μεταχειρίζονται.

Κι όλα αυτά, γιατί; Όχι βέβαια για την πανδημία! Αν σκόπευαν να προστατεύσουν την υγεία δεν θα κουβαλούσαν από όλη την Ελλάδα χιλιάδες άνδρες των ΜΑΤ. Σκοπός τους είναι να προκαλέσουν αντίδραση και να θάψουν πίσω από την αντιδημοσιότητα που θα προκληθεί, τις ευθύνες τους για τη δραματική επιδείνωση της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του, αποφάσισαν συνειδητά να στήσουν προβοκάτσια. Είναι κυβέρνηση παραχαρακτών της ιστορίας και αδίστακτων προβοκατόρων.

Φέρουν την ΑΚΕΡΑΙΑ την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Να πάρουν πίσω την αναστολή των άρθρων 11 και 48 του Συντάγματος. Το ζητά άλλωστε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία με ανακοίνωση-κόλαφο, απαιτεί την άμεση απόσυρση αυτής της χουντικής εμπνεύσεως απόφασης.

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Είναι σαν να τους λέει, εγώ μπορώ να λερώσω τον «μύθο του Πολυτεχνείου» καλύτερα. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή. Η ΝΔ πασχίζει να δώσει στέγη στους «ασυνόδευτους» και ορφανούς οπαδούς της.

Ντροπή!