4.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μια ελπίδα είχαμε και την έκαναν……. Κύριο θέμα INDE 21/1/2022

Με όμικρον 2 και πολικό ψύχος πορευόμαστε,...

Νίκος Φίλης: Καλώς έπραξε ο δήμαρχος Σπετσών

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για...

Νίκος Φίλης: Με την απαγόρευση, κλείνουν το μάτι στον Χρυσαυγιτισμό

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝίκος Φίλης: Με την απαγόρευση, κλείνουν το μάτι στον Χρυσαυγιτισμό

Δήλωση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την  απαγόρευση συναθροίσεων:

Είναι προφανές ότι το Πολυτεχνείο φέτος, εξ ανάγκης, θα εορταζόταν με διαφορετικό τρόπο. Δεν ήταν δυνατό να γίνουν μαζικές πορείες ως συνήθως, όταν στην πράξη είναι άγνωστος ο αριθμός των κρουσμάτων μέσα στο γενικό πληθυσμό και οι ΜΕΘ στο όριο. Θα ήταν υγειονομικά επικίνδυνο και ταυτόχρονα, σε περίπτωση που οι εξελίξεις με την πανδημία γίνουν ακόμα πιο αρνητικές, θα το αξιοποιούσε αυτή η αδίστακτη κυβέρνηση ως σωσίβιο για τις ευθύνες της στο δεύτερο κύμα, που έχει χτυπήσει την κοινωνία ανεξέλεγκτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα οργανώσει μια συμβολική εκδήλωση στο ΕΑΤ ΕΣΑ, με κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία και τήρηση προφανώς των υγειονομικών κανόνων.

Όμως το Πολυτεχνείο δεν είναι μια «κρατική» γιορτή, όπως η 25η Μαρτίου και άλλες επέτειοι που το κράτος έχει την πρωτοβουλία εορτασμού. Το Πολυτεχνείο γιορτάζεται με πρωτοβουλία φορέων. Για αυτό είναι απαράδεκτο ότι αντί η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με τους διοργανωτές, επιλέγει τα «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που θυμίζουν χούντα, Ζαγοριανάκο και 1973. Μόνο η καθαρεύουσα λείπει! Έστειλε λένε τα ΜΜΕ… τελεσίγραφο στους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αν είναι δυνατόν.

Η απουσία διαλόγου, που οφείλεται αποκλειστικά στον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό και στην προτίμηση της σκληρής ΝΔ σε απαγορεύσεις, το μόνο που θα πετύχει θα είναι να οξύνει την κατάσταση με αρνητικές επιπτώσεις ίσως και στο υγειονομικό μέτωπο. Να είναι σαφές. Φέρουν την ευθύνη ακέραια.

Οι εικόνες ματατζήδων να μπαίνουν στο Πολυτεχνείο από την κεντρική πύλη, αυτήν που εισέβαλαν πριν 46 χρόνια τα τανκς και δεν έχει παραβιαστεί ποτέ, δείχνει ότι μεταχειρίζονται ένα συμβολισμό με τον χυδαιότερο τρόπο, παίρνοντας εκδίκηση από την Ιστορία.

Από κοντά και το απίστευτο απόσπασμα από την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια (!), αν «συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020»! Είναι ασύλληπτη η γλώσσα τους, η επιλογή των φράσεων, το θράσος τους, κάθε τι που μεταχειρίζονται. Ντροπή τους.

Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση, κλείνει το μάτι στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Είναι σαν να τους λέει, εγώ μπορώ να αντιμετωπίσω τον «μύθο του Πολυτεχνείου» καλύτερα. Και ξεσαλώνει με έναν πρωτοφανή αυταρχισμό, βάζοντας σε καραντίνα ακόμα και το άρθρο του Συντάγματος για τις δημόσιες συναθροίσεις, κόντρα στις αποφάσεις ως και του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πανδημία (προφανώς) δεν πρέπει να πλήξει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: