Σήμερα έμαθα κάτι ευχάριστο: η ΝΔ διαθέτει «Παρατηρητήριο fake news». Αν κάνουν και ιστορικές αναδρομές, θα χαρώ να έχω το πόρισμά τους για εκείνη τη ζαρντινιέρα που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ το 2006, επί κυβέρνησης Καραμανλή, είχε σκοντάψει πάνω στον Κύπριο φοιτητή, στη Θεσσαλονίκη. Εξαιτίας της ανυπάκουης ζαρντινιέρας μάλιστα, το ελληνικό δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει υψηλή αποζημίωση στον φοιτητή -η απόφαση του Εφετείου ήταν 300.000€.
Στο μεταξύ χτες ασχολήθηκαν μαζί μου, για τη δήλωσή μου έξω από την Ευελπίδων, όπου βρισκόμουν για να συμπαρασταθώ στον μαθητή Βαγγέλη Γρηγορίου. Γράφουν: «Όσοι -με προεξάρχοντα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- μιλούν για απομόνωση του παιδιού γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη».
Επικαλούνται ανακοίνωση της ΓΑΔΑ σύμφωνα με την οποία ο 14χρονος δεν κρατήθηκε σε συνθήκες αποκλεισμού από την οικογένειά του, αφού στη μητέρα του… επετράπη δυο φορές να τον επισκεφθεί! Από τις 15 Οκτωβρίου, που συνελήφθη, στις 17 και στις 18 Οκτωβρίου! Δεν διευκρίνισε η ΕΛΑΣ αν το παιδί κοιμόταν στο πάτωμα, όπως βεβαίωσε όσους το υποδέχθηκαν ελεύθερο έξω από τα δικαστήρια. Τους συμμαθητές του, τους εκπροσώπους του Δήμου Χαλανδρίου και του Συλλόγου Γονέων του γυμνασίου που πηγαίνει.
Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Παρατηρήτηριο fake news της ΝΔ (ταιριαστό όνομα): «Η εργαλειοποίηση τέτοιων ζητημάτων μέσω fake news, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, αποτελεί απαράδεκτη, χυδαία και καταδικαστέα πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Ούτε ίχνος ντροπής, ούτε ίχνος μεταμέλειας για την κράτηση ενός 14χρονου για 4 μέρες χωρίς στοιχεία και για το γεγονός ότι κοιμόταν στο πάτωμα. Αυτά υποθέτω κατά τη ΝΔ σέβονται και υπηρετούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
*Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ εδώ