Ο νόμος του κράτους «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» με τις ψήφους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης σηματοδοτεί αυτό που επί χρόνια λέγεται και έχει πει ο Χρυσοχοΐδης από τότε που ήταν στο ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή έχει τελειώσει η Μεταπολίτευση και ότι η Μεταπολίτευση ήταν η μήτρα των όσων τρομοκρατικών και άλλων στοιχείων ζήσαμε τα επόμενα χρόνια, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης.

Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Φίλης μίλησε για την απρόκλητη βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών για την Αστυνομία που κατέφυγε στα γνωστά επιχειρήματα των μολότοφ και για τις συλλήψεις ανθρώπων συλλήβδην και μάλιστα μετά το τέλος της διαδήλωσης και των επεισοδίων.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι χθες είχαμε τους λογαριασμούς με το Σύνταγμα που θέλει να λύσει το νέο κυβερνητικό σχήμα και είχαμε την εφαρμογή, την ψήφιση ενός εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος που εκκρεμούσε όπως λένε επί 45 χρόνια, κάτι το ψευδές καθώς υπήρχαν διατάγματα, νόμοι οι οποίοι το ρύθμιζαν.

Αυτός ο νόμος έχει δύο εξηγήσεις, επισήμανε ο τομεάρχης, η μια είναι η ιδεολογική, καθώς θέλουν να μας πείσουν ότι τελείωσε η Μεταπολίτευση με την έννοια της κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της υπεροχής της Δημοκρατίας απέναντι σε όλες τις άλλες λειτουργίες και σκοπιμότητες που οργώνουν τον δημόσιο βίο και αφετέρου ο φόβος γι’ αυτά που έρχονται πχ εκτόξευση της ανεργίας όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στραγγαλισμός της Οικονομίας, τη μεγαλύτερη ύφεση που θα γνωρίσει μεταπολιτευτικά η χώρα μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητά και είναι προφανές, είπε ο κ. Φίλης, ότι στις μεγάλες ιδίως πόλεις και στο λεκανοπέδιο υπάρχει κοινωνικό προσάναμμα οργής και αυτό φοβάται η κυβέρνηση και γι’ αυτό λαμβάνει τα μέτρα αυτά.