Ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μίλησε σήμερα στο Μέγκα και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Ο Νίκος Φίλης αναφέρει για την παρουσίαση του στην εκπομπή:

Η συζήτηση περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από το e-mail στελέχους της Folli Follie προς τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, διωκόμενο από όσο γνωρίζω για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όπου γράφει πως βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζαν να μην διερευνηθεί το σκάνδαλο. Μιλάμε για το σκάνδαλο που χτίστηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξαφανίζοντας τα χρήματα χιλιάδων μικρο-επενδυτών (έχει χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ «χρηματιστηριακό σκάνδαλο του αιώνα») και ξεσκεπάστηκε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Τέτοιο θράσος η ΝΔ των γνωστών πραγματικών σκανδάλων!

Στη διάρκεια της εκπομπής, ο συμμετέχων δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος, αρνητικός ως συνήθως προς το ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική τοποθέτηση που έκανε, διευκρίνισε παρόλα αυτά στο κοινό ότι το εσωτερικό e-mail ενός στελέχους της εταιρίας (με άλλα λόγια, ένας απλός ισχυρισμός προς το αφεντικό του!) δεν συνιστά απόδειξη.

Όμως την ίδια στιγμή το κανάλι στους τίτλους που διαβάζει το τηλεοπτικό κοινό είχε ήδη καταδικάσει, τι λέω…, είχε ήδη «κάψει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλυπτικά mail για το σκάνδαλο της Folli Follie ‘καίνε’ υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ», «Πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ‘πάλευαν’ για το ‘πάγωμα’ της υπόθεσης» (έτσι! για το κανάλι είναι ήδη δεδομένο, λείπει η απόφαση για την ποινή!), «email – φωτιά για υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ» κλπ.

Επισήμανα στους δύο δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ότι οι τίτλοι είναι σαφώς παραπλανητικοί (δεν τους βάζουν οι ίδιοι, φυσικά), και τότε είδα ν’ αλλάζουν σε «πολιτική θύελλα – καταγγελίες κατά 4 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Υπέμεινα και κάποιες αχρείαστες ειρωνείες, «αν θέλω να βάζω εγώ τους τίτλους»… Όχι, ούτε χρειάζεται, ούτε είμαι διαθέσιμος. Αρκεί αυτός που τις βάζει να κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στην καταγγελία, τη στοιχειοθέτησή της και την… καταδίκη!

Στη φωτογραφία τίτλοι του Μέγκα, πριν (09:07) και μετά (09:19) την παρέμβαση του Νίκου Φίλη:

, Νίκος Φίλης: Το θράσος της ΝΔ των πραγματικών σκανδάλων, INDEPENDENTNEWS