Ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και ανέφερε:

Είναι σαφές ότι η διαχείριση του 2ου κύματος από την κυβέρνηση είναι τρομακτικά ανεπαρκής. Είχε στη διάθεσή της «περίοδο χάριτος» οχτώ μηνών αλλά την ξόδεψε σε μηνύματα στα ΜΜΕ. Μόλις στις… 5 Νοεμβρίου έφεραν με τροπολογία στη Βουλή την πρόσληψη 300 γιατρών για τις ΜΕΘ. Το είχε προ-ειπεί εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προ διμήνου: δεν θα ακούμε το ΣΥΡΙΖΑ, να «πετάμε» τα λεφτά του λαού για αχρείαστες ΜΕΘ. Σήμερα που χρειάζονται, με ποια ετοιμότητα, εμπειρία και εκπαίδευση θα αποδώσουν αυτοί οι άνθρωποι, σε ένα τελείως νέο για αυτούς περιβάλλον, όπου τοποθετούνται πάνω στην εκτόξευση της πανδημίας; Εμείς βέβαια ας ευχηθούμε για το καλύτερο, στηρίζοντας όπως πάντα νοσηλευτές και γιατρούς.

Αλλά αν δεν αρκεί η τροπολογία της τελευταίας στιγμής, ας διαπιστώσει ο Έλληνας πολίτης τις προθέσεις τους μέσα και από τον προϋπολογισμό που μόλις κατέθεσαν στη Βουλή. Καμία επιπλέον δαπάνη για εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ, ούτε για μόνιμες προσλήψεις γιατρών. Την ίδια στιγμή, καμία ουσιαστική ενίσχυση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τους εποχικούς εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανθρώπους του πολιτισμού και των επιστημών.

 

Απαντώντας, ο κ. Βορίδης, επανέλαβε ότι καλά κάνει η κυβέρνηση που (δήθεν) χειρίζεται τα χρήματα με… «σύνεση και φειδώ». Απίστευτη επιλογή λέξεων, την ίδια μέρα που μαθαίνουμε ότι μια ιδιωτική εταιρία, όχι κάποια που να ανήκει στο επάρατο δημόσιο, αλλά η Aegean που αγόρασε την κρατική Ολυμπιακή, θα πάρει 120 εκ. ευρώ ενίσχυση, χωρίς καν μετοχοποίηση και χωρίς να γνωρίζουμε αν στο σχέδιο περιλαμβάνεται η διατήρηση των θέσεων και η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων της!

Κι αυτό, όταν από την αρχή της πανδημίας έχουν δοθεί μόνο 120 εκ. € για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν, δηλαδή!