Η περικοπή των εισακτέων κατά 20-25%, στηρίζεται στη συκοφάντηση του «φοιτητή που περνάει με λευκή κόλλα» και στο μεταφυσικό δόγμα «δεν χρειάζεται να σπουδάζουν όλοι». Και εφαρμόζεται σε μια περίοδο που οι μαθητές βιώνουν τις πιο αντίξοες συνθήκες της ζωής τους, αποκομμένοι για δεύτερη χρονιά από το σχολικό περιβάλλον. Σκληρότητα που αγγίζει τα όρια του σαδισμού.
Η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας έρχεται μετά τη συκοφάντηση του «πανεπιστημίου – μπάχαλο». Τα στοιχεία δείχνουν ότι στα πανεπιστήμια σημειώνονται περίπου 200 αξιόποινες πράξεις το χρόνο, κάπου 0,1% δηλαδή όσων τελούνται πανελλαδικά. Χρειάζεται για αυτές νέο ειδικό σώμα με πρόσληψη 1.030 ειδικών φρουρών και κόστος άνω των 20 εκ. € ετησίως; Κι αυτό όταν η Ελλάδα είναι δεύτερη σε κατά κεφαλήν αναλογία αστυνομικών προς πληθυσμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, πίσω μόνο από την Κύπρο… Την ίδια στιγμή από τα πανεπιστήμια λείπουν λόγω των μνημονίων 3.000 καθηγητές και πολλαπλάσιο διοικητικό προσωπικό.
Σε καμιά χώρα της Δύσης δεν υπάρχουν παρόμοιες ρυθμίσεις. Ούτε αστυνομία εγκατεστημένη, ούτε το οργουελιανό «Κέντρο ελέγχου και λήψης σημάτων και εικόνων» -τι εμπνευσμένος τίτλος! Για αυτό και κατά των ρυθμίσεων δεν τοποθετείται μόνο η Αριστερά αλλά και έμπειρα στελέχη της ΝΔ με υπηρεσία στο χώρο της Παιδείας, όπως ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Φορτσάκης και άλλοι, ξέχωρα από το σύνολο των εν ενεργεία πρυτανικών αρχών.
Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών