Νίκος Φίλης: Πολιτική όχι εκπαιδευτική η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία (video)

Posted on May 18, 2020, 11:56 am
6 secs

Για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων αλλά και την ακραία πράξη του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου, να αφορίσει τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, μίλησε σε συνέντευξη του στο  Mega , ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων, ο πρώην υπουργός Παιδείας  ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνουν τεστ με την υγεία των παιδιών και εξέφρασε την εντύπωσή του «ότι αυτή η μικρή ολιγοήμερη ιστορία των μαθημάτων συνδυάστηκε με τη διδασκαλία μέσα από live streaming. Είμαστε υπέρ της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αυτό που γίνεται τώρα με την μετατροπή της αίθουσας σε reality, δεν είναι εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι διάλυση του μαθήματος» υπογράμμισε.

«Είναι που είναι δύσκολη η δουλειά του καθηγητή, θα τον καταστήσουμε και έναν Βέγγο μέσα στην τάξη να ανοιγοκλείνει τα μικρόφωνα των μαθητών;» διερωτήθηκε παράλληλα.

Ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για διάσπαση του ιερού δεσμού εμπιστευτικότητας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στο παιδί και τον καθηγητή. «Το μάθημα είναι μαθητοκεντρικό, δε θα έχουμε αναβάθμιση του μαθήματος αλλά καταβύθιση. Είναι εύκολη λύση εις βάρος των προσωπικών δεδομένων παιδιών και εκπαιδευτικών. Μπορεί να επιληφθεί η δικαιοσύνη, είναι παγκόσμια πατέντα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τους «αφορισμούς» στους οποίους προέβη ο πρώην Μητροπολιτής Αιγίου Αβρόσιος, προς τον Κ. Μητσοτάκη, την Ν. Κεραμέως και τον Ν. Χαρδαλιά, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «ο κ. Αμβρόσιος είναι ιδιώτης, δεν έχει δημόσιο αξίωμα. Είναι συνταξιούχος, δεν είναι μητροπολίτης πλέον» και υπενθύμισε ότι πρόκειται «για υμνητή της Χρυσής Αυγής που έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη».

«Όταν επετίθετο εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η Εκκλησία της Ελλάδος δεν καταδίκαζε αυτές τις συμπεριφορές, έκανε ότι δεν της έβλεπε και ορισμένοι μητροπολίτες τις κανάκευαν» ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε:

«Δε με αφορά η γραφικότητα και η μισαλλοδοξία του ακραίου ιδιώτη κ. Αμβρόσιου. Αλλά με ενδιαφέρει η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είπε ότι μόνο η ίδια με συνεδρίαση μπορεί να αφορίσει κάποιον. Είναι ένας αναχρονισμός. Είναι δυνατόν εν έτη 2020 η εκκλησία που παραμένει νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου να μπορεί να αφορίσει όποιον θέλει; Τον πρωθυπουργό ή τον οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό; Είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να έχει αυτό το αναχρονιστικό προνόμιο;» σημείωσε με νόημα.

«Είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους έχουν φτάσει σε μία κρίση και πρέπει να υπάρξει μία επανατοποθέτηση, έστω ένας νέος καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος» κατέληξε ο Ν. Φίλης.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

...