Νίκος Φίλης: Είσαι γονιός και νεοδιόριστος εκπαιδευτικός; Ας πρόσεχες!

Posted on 30 Αυγούστου, 2020, 3:41 μμ
0 secs

Ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφέρει:

Χθες, 52 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέσαμε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας για την περικοπή αδειών των νεοπροσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών με βάση εγκύκλιο που ορίζει ότι «…η διάρκεια της άδειας ανατροφής στην περίπτωση υπαλλήλου ο οποίος κατά τον χρόνο διορισμού του/της έχει ήδη τέκνο ηλικίας κάτω των 4 ετών, ποσοτικώς περιορίζεται και κατά συνέπεια, εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. που κατά την ημερομηνία διορισμού του/της έχει τέκνο άνω των δύο ετών δεν δικαιούται άδεια ανατροφής…».

Όχι μόνο δεν έχει έρεισμα σε κάποια νομοθετική διάταξη η… εν λόγω «ποινή» επιπλέον έρχεται σε αντίθεση με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αλλά και της διάταξης του υπαλληλικού κώδικα που ορίζει ότι «ο χρόνος εργασίας του υπάλληλου που είναι γονέας μειώνεται κατά 1 ώρα, εφόσον έχει τέκνα ηλικίας από 2 έως 4 ετών».

Κι όλα αυτά, όταν η χώρα μας όχι απλώς μαστίζεται αλλά (ορθότερα) απειλείται από την υπογεννητικότητα. Τίποτα από τα παραπάνω, νόμους, κοινωνικές ανάγκες, Σύνταγμα, δεν φαίνεται να έχουν κατά νου οι συντάκτες και οι υπογράφοντες παρόμοιων εγκυκλίων (η συγκεκριμένη εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, 21 Αυγούστου).

Συνεπώς, άμεση ανάκληση και διόρθωση!

...