Με εξώδικα απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος στους ακροδεξιούς καλοθελητές και τα στελέχη της ΝΔ, που επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη στο νόμο του για τον βιασμό στα Πετράλωνα, ισχυριζόμενοι ότι ένας από τους δράστες είχε αποφυλακιστεί βάσει αυτού το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος δράστης που εξακολουθεί να αναζητείται από την αστυνομία, γεννημένος το 1986 στη Βουλγαρία, είχε καταδικαστεί για βιασμό σε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών και μπήκε στη φυλακή στις 17 Αυγούστου 2015.

Αποφυλακίστηκε στις 14 Αυγούστου 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, «σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ», αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, προκύπτει έτσι ότι δεν αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου ή οποιονδήποτε ανάλογο αποσυμφορητικό νόμο αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλ. με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλ. να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996 (δηλ. από το ν. 2408/1996).

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος. m

Πετράλωνα / «Ο Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του Ρωμανού ή θα τον αποπέμψει;»

Τις συκοφαντίες του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού ότι δήθεν ο δράστης του βιασμού στα Πετράλωνα έχει βγει με το νόμο Παρασκευόπουλου σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Το tweet που είχε κάνει ο Νίκος Ρωμανός και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαγράψει:

Όπως σημειώνει, η «ΝΔ για να διαχειριστεί το νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τον βιαστή στα Πετράλωνα που έχασε μέσα από τα χέρια της, διακινούσε πως είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου.

Τελικά, ούτε με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί, ούτε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα για την έκτιση ποινών και την υφ’ όρων απόλυση».

«Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ή θα τον αποπέμψει;» διερωτάται ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ομάδα Αλήθειας» / Πανικός μετά τα εξώδικα Παρασκευόπουλου – Κατέβασαν την συκοφαντική ανάρτηση

Ηπροαναγγελία του Νίκου Παρασκευόπουλου για εξώδικα σε όσους ισχυρίστηκαν ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο του ανάγκασε την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος στο διαδίκτυο, να κατεβάσει άρον άρον την συκοφαντική ανάρτηση.

Πλέον αν κάποιος προσπαθήσει να διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα, βλέπει μήνυμα «Page not found». Ανάλογη τύχη είχε και το σχετικό μήνυμα στο Twitter το οποίο αναφέρει «This Tweet is unavailable».

Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Αλήθειας δημοσίευσε χθες ένα κείμενο με τίτλο «Βιασμός στα Πετράλωνα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει ο 35χρονος».

Στο συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «ο 35χρονος δράστης του βιασμού της 50χρονης καθαρίστρια στα Πετράλωνα είχε καταδικαστεί για βιασμό, αλλά αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου».

, Νίκος Παρασκευόπουλος / Εξώδικα σε όσους ισχυρίστηκαν ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο του, INDEPENDENTNEWS

 

Η ΑΥΓΗ