Εν αναμονή της δίκης που θα γίνει με κυριολεκτικά λειψό κατηγορητήριο μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη ο Νίκος Κωστόπουλος, ο αδερφός του Ζακ, του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που δολοφονήθηκε στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, πριν από ακριβώς δύο χρόνια.

Ο Νίκος Κωστόπουλος μίλησε για το σοκ, τη θλίψη, τον πόνο και τη μεγάλη οργή που ένιωσε όταν έβλεπαν τα βίντεο και τα αποδεικτικά στοιχεία της δολοφονίας του δικού τους Ζακ.

Ο Νίκος Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην οργή που ακόμα νιώθει για την τόσο μεγάλη βία την οποία δέχτηκε για τόσα πολλά λεπτά ο αδερφός του, τον οποίο σκύλευσαν, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα media και το πόσο προκλητικός συνεχίζει να είναι ένας εκ των δολοφόνων.

Εξήγησε ότι έχουν ελάχιστες μαρτυρίες από τη γειτονιά και θύμισε ότι υπάρχει η πλατφόρμα zakcallforevidence.org, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ανώνυμα όποιος έχει στοιχεία και θέλει ακόμα και τώρα να βοηθήσει στη διαλεύκανση της δολοφονίας ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, εν όψει και της δίκης που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Κωστόπουλος τόνισε «προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος», «έστω και με αυτές τις κατηγορίες». Επισήμανε ότι έχουν κάνει μήνυση για ανθρωποκτονία και περιμένουν τι θα γίνει με αυτό, καθώς η δίκη θα γίνει με κατηγορίες για μικρότερης βαρύτητας αδικήματα. Και σημείωσε ότι αναμένουν να αλλάξει το κατηγορητήριο μέσα στη διαδικασία.

Ο Νίκος Κωστόπουλος εξήγησε ότι ακόμα δεν έχουν διαλευκάνει την εμπλοκή και τις σχέσεις των αστυνομικών με τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Ζακ.

Ο αδερφός του Ζακ αντιμετωπίζει το κύμα μίσους προς τον αδερφό του έχοντας πλάι του το μεγάλο κύμα αξιοπρέπειας, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή πορεία, και είναι αίτημα της κοινωνίας η δικαιοσύνη να γίνει εγγυητής – με την καταδικαστική απόφαση της – της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Η καταδίκη των δραστών είναι απαραίτητη, καθώς και ανάγκη της αποκατάστασης της οικογένειας του θύματος, που έκανε τεράστια υπομονή, όπως επισήμανε στην παρέμβαση της και μία εκ των συνηγόρων τους η δικηγόρος η Κλειώ Παπαπαντολέων.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: