Νίκος Γραικός: Γαλλία με μάσκα όχι με φίμωτρο (ηχητικό)

Posted on 25 Νοεμβρίου, 2020, 4:23 μμ
1 sec

«Αν μας πουν ότι φταίμε για την εξάπλωση του ιού επειδή διαδηλώνουμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα τους πούμε να κοιτάξουν στη γραμμή 13 του Μετρό, που πηγαίνει στις λαϊκές συνοικίες και οι επιβάτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες» είπε σήμερα Στο Κόκκινο ο γνωστός αριστερός, ακτιβιστής, δάσκαλος Ελληνικών στο Παρίσι Νίκος Γραικός και ήταν σαν να μιλάει για την ελληνική πραγματικότητα.

 

«Οι διαδηλώσεις γίνονται για την απαγόρευση φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης αστυνομικών που βιαιοπραγούν ώστε να μην υπάρχουν ντοκουμέντα» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη.

«Η απαγόρευση αφορά και τους δημοσιογράφους και είναι τόσο μεγάλη η αντίδραση που η εφημερίδα Monde ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναστείλει δημοσιογράφους της σε διαδηλώσεις».

«Το σύνθημα στη Γαλλία αυτό τον καιρό της πανδημίας που η κυβέρνηση Μακρόν επιχειρεί αυταρχική επίθεση στις ελευθερίες είναι “με μάσκα, όχι με φίμωτρο”» υπογράμμισε ο Νίκος Γραικός παραθέτοντας μια σειρά ανησυχητικές ενέργειες της κυβέρνησης Μακρόν όπως τη διάλυση του καταυλισμού προσφύγων στο Σαν Ντενί, χωρίς καμμιά πρόβλεψη για τη στέγασή τους.

Πηγή: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

...