ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ τ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ALPHA 98,9 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΑΚΗ ΧΑΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ:

  • Πρωτοφανές σκάνδαλο εν καιρώ πανδημίας και χτύπημα για το κοινωνικό κράτος οι 379.000 συντάξεις που εκκρεμούν. Βρισκόμαστε σε μια χρονιά που είναι η πρώτη χρονιά για τη χώρα που δεν υπάρχει ούτε το δημοσιονομικό Σύμφωνο στην Ευρώπη ούτε τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα και υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αυτών των κοινωνικών τομέων.
  • Ανησυχούμε πολύ για την «Επιχείρηση Ελευθερία» για τον εμβολιασμό που από ότι φαίνεται βρίσκεται στον αέρα τόσο ποσοτικά όσο και από πλευράς διαδικασιών. Χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή.
  • Όχι στον α λα καρτ υπερπατριωτισμό για τα εξοπλιστικά διότι η ΝΔ έχει πάρει τα μαθήματά της από τις δήθεν «πατριωτικές» κορώνες που καλό θα ήταν να λείψουν. Η εμπειρία, όχι μόνο από τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και από άλλα πολλά θέματα που έχουν συμβεί στη χώρα και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο της ελληνοτουρκικής διένεξης με την επιθετικότητα που υπάρχει και την υποχώρηση σε πολύ μεγάλο βαθμό του ιδίου του κ. Μητσοτάκη από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, παραπέμπουν αυτά τα μαθήματα πατριωτισμού για το ποιος ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες σε ένα λαϊκισμό που δεν αναλογεί στη χώρα αυτή τη στιγμή.
  • Απολύτως κοστολογημένο, ρεαλιστικό και μεροληπτικό για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της Υγείας, του κοινωνικού κράτους και σε πλήθος τομέων του δημοσίου σε αντίθεση με τις προγραμματικές αντιλήψεις και παρεμβάσεις της Κυβέρνησης.
  • Ακόμα και από το μεγαλεπήβολο όπως κατηγορήθηκε «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το 60% υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν γνωρίζαμε τότε 1,5 χρόνο πριν από τις εκλογές ότι θα αφήσουν άδεια ταμεία για να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.