Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα 96.1-105.8 με τον Θάνο Σιαφάκα
Πολιτική και κοινωνική κυβερνητική αναλγησία με βαριές συνέπειες στους τομείς της πανδημίας και της ακρίβειας. Ανάγκη για πολιτική αλλαγή.
· Αποτελεί υπόδειγμα τεκμηριωμένων προγραμματικών προτάσεων για την οικονομία με ορίζοντα την Ευρώπη το πλαίσιο των πέντε αξόνων που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε αντίστιξη με τη ρητορική της κυβέρνησης περί λαϊκισμού και έλλειψης υπεύθυνης αντιπολίτευσης.
· Κάθε μέρα οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της ακρίβειας επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απαίτησης για πολιτική αλλαγή στη χώρα. Δεν είναι ανίκανη αλλά εμμονική σε λάθος πολιτικές και ως εκ τούτου άκρως επικίνδυνη αυτή η κυβέρνηση. Εκπλήσσεται κανείς από την πολιτική και κοινωνική αναλγησία που δείχνει.
· Είναι σαφές πλέον ότι εφαρμόζεται χωρίς να ομολογείται η «ανοσία της αγέλης» για την κοινωνία με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ασφάλεια. Το απαράδεκτο πρωτόκολλο 50% +1 χωρίς να έχει ληφθεί κανένα από τα μέτρα που είχαν προταθεί για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία οδηγεί ευθέως στην αύξηση των κρουσμάτων σε όλες τις οικογένειες και γενικά στην κοινότητα.
· Υπήρξε πλήρης αγνόηση των απόψεων της επιστημονικής κοινότητας και περιφρόνηση των απόψεων και προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το πλήθος των κρουσμάτων καθημερινά στα σχολεία δείχνει ακριβώς την πλήρη επί μήνες έλλειψη επιδημιολογικής επιτήρησης σε όλες τις εστίες υπερμετάδοσης, τους χώρους δουλειάς, τις μεταφορές όπως βέβαια και στα σχολεία και τα ΑΕΙ.