Η κυβέρνηση παραχωρεί στις «επιταγμένες» κλινικές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από Δημόσια Νοσοκομεία για να εργαστούν στις ιδιωτικές δομές.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Στέλνουν γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές – Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών»

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ,  να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.

Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη.

Η αποκάλυψη  και τα έγγραφα

Σε μια ακόμη εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη.

Με έγγραφα που ανάρτησε το πρωί στο λογαριασμό της στο facebook αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση παραχωρεί στις «επιταγμένες» κλινικές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους από Δημόσια Νοσοκομεία για να εργαστούν στις ιδιωτικές δομές. Όπως σημειώνει η κυβέρνηση «επιτάσσει» προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τους ιδιώτες που αποζημιώνονται από το δημόσιο. Σημειώνεται ότι το έγγραφο της 3ης ΥΠΕ μεταφέρει προσωπικό στην κλινική Σαραφιανού, που σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, έχει απλήρωτο το προσωπικό της για το 2020!

Η Δώρα Αυγέρη σημειώνει: «Ποια επίταξη ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση! Κυβέρνηση επιταγμένη και υποταγμένη στους κλινικάρχες! Η κυβέρνηση  επιτάσσει προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στις “επιταγμένες” ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά Covid!

Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοκητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει! Δεν είναι ότι έχουν μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μια νόσου, τώρα τα μετατρέπουν σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών!

Είχαν ξεκινήσει εντάσσοντας γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών, μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, για να κάνουν τις διαλογές των «καθαρών», μη Covid-19 περιστατικών! Και η δημόσια υγεία και η δημοκρατία σε κίνδυνο! Πρωθυπουργός, στην υπηρεσία όχι του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά των ιδιωτικών συμφερόντων! Ιδού η σχετική απόφαση της 3ης ΥΠΕ, με την οποία καλούνται να υπηρετήσουν την «επιταγμένη» κλινική, γιατροί και προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης!».

, Σκάνδαλο: Μεταφέρουν προσωπικό του ΕΣΥ στις… επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, INDEPENDENTNEWS

 

, Σκάνδαλο: Μεταφέρουν προσωπικό του ΕΣΥ στις… επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, INDEPENDENTNEWS